Under andra världskriget kom Victor Öbergs farmor till Sverige som båtflykting från Estland
Drygt åtta decennier senare får hennes barnbarn dra på sig den estniska landslagströjan i innebandy.
– När jag berättade det för henne fick hon gråten i halsen, berättar TTG:s lagkapten.

Victor Öberg med sina åtta säsonger i klubben har höga ambitioner med sitt innebandyspelande där målsättningen är att försöka driva klubblaget till SSL.
Men det finns mer tankar för Öberg som har VM-spel för Estland i sikte i framtiden.
Kopplingen till farmor skapade möjligheter att söka dubbelt medborgarskap.
– Hon tyckte det var märkligt att när jag ringde och berättade; hon flydde därifrån och nu springer jag tillbaka. Hon blev också rörd till tårar att jag skulle spela för hennes hemland.
Victor Öberg ser fram emot att spela internationellt.
– Jag hade inte tänkt tanken förut, men min gamla lagkompis (Jonas Thomsson, red:s anm) har ju länge spelat för Estland tack vare att hans morfar kommer därifrån. Så vi pratade ihop oss runt jul i fjol och några månader senare kunde jag hämta ut passet på ambassaden i Stockholm, berättar Öberg som redan i helgen åker på sin första samling med Estland.
– Det är inte officiella matcher, utan vi spelar mot två klubblag; Lekrings och Lielvarde lördag och söndag. I början på februari väntar sedan VM-kval i Tallinn och slutet på året hoppas jag förstås få spela VM för Estland.
Victor Öberg har – än så länge – chansen att spela för svenska landslaget.
– Den lever fortfarande efter den här helgen, men även om jag är bra och vill bli bättre så tror jag nog chansen är större i Estland för min del, säger han och skrattar innan han tillägger.
– Jag ser det också som en häftig upplevelse och kunna bli en erfarenhet rikare.