Foto: Ludvig Wiberg

Kvällens drabbning mellan serieledande Team TG och nedflyttningsplacerade Notvikens IK var på många sätt en ödesmatch för båda lagen. Inför matchstart låg gästerna på delad sistaplats tillsammans med Frösö och var i desperat behov av en seger. Vid en eventuell hemmavinst kunde Team TG i nästkommande match säkra seriesegern och därmed en uppflyttning till Division 1. Matchen var med andra ord livsviktig för båda sidor.

 

Första halvlek var relativt odramatisk. Ett par skott avlossades från de grönklädda, men det blev aldrig riktigt farligt. Det första målet dröjde till minut 44. Rasmus Engström kom före sin försvarare på ett inlägg, fick med sig bollen och smällde dit ledningsmålet. Ett sådant mål som är så psykologiskt viktigt inför andra halvlek.

 

Andra halvlek var något mer underhållande än första, det smällde på rätt bra i duellerna. I minut 85 inträffade en situation där en Notvikenspelare sparkade ner en spelare i hemmalaget i en slags efterslängstackling. Samma spelare blev sedan knuffad av Philip Näslund som fick syna det röda kortet. Märkligt nog fick Notvikenspelaren inte ens en varning för sparken, vilket för många ansågs märkligt.

 

Matchen slutade 1–0 till Team TG.

 

Målskyttar: Rasmus Engström, 45´.

Text och bild: Ludvig Wiberg