Foto: Ludvig Wiberg

Facit för årets säsong är omöjligt att klaga på. På de 22 matcher som spelats har herrlaget låtit sig besegras i endast tre. Spiken i kistan var väl ändå dubbelvinst i back-to-backmötet mot serietvåan Friska Viljor häromveckan, matcherna som kan betraktas som seriefinaler. Att TG-spelarna har allt i sina egna händer vet både de själva och alla omkring – nu krävs iskyla och nervkontroll.

– Vi kommer kanske möta den typen av motstånd där alla vill trycka dit oss, säger coach Nassiri.

 

På lördag ställs laget nämligen mot Bergnäsets AIK på hemmaplan, en match som på förhand känns ganska vunnen. Eller kanske inte. Trots att laget ligger på tionde plats i tabellen har både serietrean Boden och Täfteå fått på käften under hösten. Någon underskattning får absolut inte göras, det är ju sen gammalt. Nassiri är inne på samma bana:

– Jag tror inte det finns nån fog för underskattning, säger han.

Perioden när andra lag i serien fortfarande hade hoppet uppe om en segerplats kan nog betraktas som historia. Inte minst efter förra helgens matcher. Känslan i matcherna, och inte minst hos motståndarna, kan komma att bli annorlunda tror Nassiri:

– När vi har spelat matcher som mot Friska [Viljor] senast så finns det kanske en prestige i matchen där det betyder väldigt mycket för båda lagen, säger han och fortsätter:
– Nu kanske det finns andra typer av ingångsvärden på motståndarna i att kanske bara förstöra för oss.

Alla har vi nog känt den bitterljuva känslan av skadeglädje när det går dåligt för de bästa. Kan det rentav vara så att Bergnäsets AIK kommer till Umeå Energi Arena på lördag med siktet inställt på att sätta käppar i hjulen för serieledarna? Förmodligen. Frågan är bara med vilket syfte. Att spela snyggt och vinna eller att förstöra. Oavsett tror Nassiri att lagen man möter framöver kommer vilja trycka dit de gröna:

– Det handlar väldigt mycket om att vara förberedd på det, konstaterar han och fortsätter:
– Jag tror att till matchen mot Bergnäset nu så kommer vi ha extremt mycket boll, vi kommer möta ett lågt lag och det kommer krävas väldigt mycket bra aktioner för att vi ska kunna bryta igenom.


Om jag säger Division 1 2022, vad säger du då?

– Ja, det är det vi siktar på, säger han med sitt (som så alltid) ödmjuka flin.

 

Team TG – Bergnäsets AIK.
Umeå Energi Arena, 16 oktober.
Avspark: 16:30.

 

Text och bild: Ludvig Wiberg