Serieseger och avancemang på både dam- och herrsidan. Team TG FF har avslutat en fantastisk säsong – och blickar redan framåt.
– Säsongsutvärderingarna är redan gjorda och redovisade för båda lagen. Nu vänder föreningen blad och blickar mot 2022, säger klubbchefen Tomas Hugosson Wallgren.

Det är inte lätt att vinna en serie. Men Team TG FF har i år lyckats med konststycket att vinna både division I Norrland på damsidan och division II Norrland på herrsidan. Damerna blev klart för elitettan den 20 november och herrarna avslutade sin säsong den gångna helgen med seger i serieepilogen hemma mot Stöde.

Spelarna får nu en välförtjänt vila efter en lång post-covid-säsong.

Men för klubbchefen Tomas Hugosson Wallgren är det nu ett hektiskt arbete att sätta alla pusselbitar inför kommande säsong, särskilt som en ny sportchef ännu inte är på plats.

– Först och främst vill jag säga att jag är otroligt stolt över de säsonger som våra fotbollslag genomfört. Det är inte många klubbar som lyckas vinna sina serier både på dam- och herrsidan samma år. Det som känns extra kul är att vi gjort det genom att bygga våra trupper nästan uteslutande på lokala och regionala förmågor, säger Tomas Hugosson Wallren.

Vad innebär då avancemangen till Elitettan respektive Ettan norra?

– Sportsligt innebär det att vi får tävla på en högre nivå. En grym utmaning för alla spelare, som dock också kommer att kräva mer av alla inblandade. Vi kommer inte erbjuda spelarna guld och gröna skogar i form av spelarlöner men vi gör allt för att erbjuda så bra sportsliga förutsättningar som möjligt till nästa säsong, säger klubbchefen och fortsätter:
– En sak som definitivt kommer att gynna oss, och hela övriga fotbolls-Umeå, är ju att vi nu får möjlighet att träna i en fullstor fotbollshall hela försäsongen tack vare invigningen av Thoren Arena.

Team TG har redan haft gemensamma möten med spelartrupperna inför kommande säsong och nu väntar individuella förhandlingar med spelarna och tränarna inför kommande säsong.
Förhoppningsvis kan vi återkomma med nyheter kring trupperna inom kort!

FAKTA – Här är placeringarna för Team TG:s representationslag genom åren.
Damer
2016: 2:a division I Norrland
2017: 4:a division I Norrland
2018: 4:a division I Norrland
2019: 5:a division I Norrland
2020: 2:a division I Norrland
2021: 1:a division I Norrland. Klart för spel i Elitettan 2022 efter kvalseger mot Sollentuna.
Herrar
2015: 1:a division II Norrland – klart för norrettan
2016: 5:a i norrettan
2017: 7:a i norrettan
2018: 12:a norrettan
2019: 12:a norrettan
2020: 14:e i norrettan, åker ur serien.
2021: Serieseger i division II Norrland.