FOTO: Magnus Johansson (umeacity.se)

Efter förlusten mot Falun igår med 5-8 meddelade Peter Sjöström att det blev hans sista match i båset. Ny tränarduo från och med i dag är Daniel ”Dille” Jernberg och Lars Bergström – närmast från samarbetsklubben Umeå City IBK. 

Sent igår kväll kom nyheten ut att Peter Sjöström lämnat tränarrollen hos TTG. Detta efter en ny hedersam förlust mot IBF Falun. I VK sa beskrev han sig själv som en nödlösning och när nödlösningen bara gett sju poäng hittills så är detta rätt väg att gå.

Följande är saxat från VK.se:

– Vi behöver få till en förändring. Jag har blivit kvar några matcher för länge, vi har ju jobbat för att hitta en annan lösning ända sedan förra säsongen tog slut, säger Sjöström.

De nya tränarna blir nu Daniel Jernberg och Lars Bergström som fram till söndagskvällen (och derbyt mot IBF Dalen) var tränare för Umeå City IBK:s allsvenska lag.

– De har varit vårt förstaval. ”Dille” har bestämt sig för 2,5 år och det känns bra att få en så långsiktig lösning. Lasse har skrivit på säsongen ut. Han har lyckats lösa familje- och jobbsituationen säsongen ut så får vi ta en diskussion sedan, säger Peter Sjöström.

Daniel Jernberg i sin tur säger följande till umeacity.se:

– Det är klart att det känns jobbigt när det blir så här mitt under pågående säsong. Men spelarna har full förståelse för det beslut vi har tagit. Thorengruppen har varit till stor hjälp för oss under säsongen och nu vill vi hjälpa dem när de har det svårt, säger han.

– Vi ser det som en stor utmaning att försöka tillföra energi in i Thorengruppen. Det är många spelare som saknar självförtroendet och spelar med minuspsyke. Vi ska försöka sälja in en idé som förhoppningsvis ska innebära att vi kan vända den negativa trenden.

Den nya tränarduon träffar laget för första gången ikväll. Första matchen blir AIK borta till helgen.