Imorgon väntar en fotbollsfest i Umeå. 
Team TG tar emot Mariehems SK i ett hett derby. 
– Det lär bli het stämning och riktigt kul, säger lagkaptenen Hannah Folkesson. 

Team TG FF har fått en fin start på höstsäsongen med två raka segrar mot jumbolagen IFK Åkullsjön och Bik SK. Totalt 11-0 i målskillnad på dessa två matcher vittnar om ett minst sagt stabilt spel. Men imorgon lär det bli tuffare då derby mot sjätteplacerade Mariehem står på schemat.

– Vi har haft två bra matcher efter uppehållet men det känns som att det kör igång mer på riktigt med en sån här het derbymatch, det ska bli jättekul verkligen, säger TG:s lagkapten Hannah Folkesson, som i denna match kommer ställas mot sin moderklubb.

– Är det någon match de vill vinna på säsongen så är det den här. Vi måste verkligen tända till och göra vårt yttersta för att det ska gå vägen, fastslår Folkesson.

Under uppehållet har truppen fått tillbaka några namn vilket lett till mer fart på träningarna och en större konkurrenssituation i truppen.

– Det är väldigt positivt. Vi hade lite tunn trupp under våren men nu är vi många igen. Det är kul med konkurrens och det blir lite pirrigt när man får höra startelvan. Sådant behövs och det lyfter hela vårt lag, säger Folkesson, som avslutningsvis vågar sig på en gissning av morgondagens resultat:

– Jag tror och hoppas att vi vinner och att vi gör det med 3-1, säger hon.

Matchen ser du på Umeå Energi Arena Sol med start 13.00.