Han hade aldrig spelat högre än Division-III förr. Ändå klev han in som ordinarie ytterback under halva fjolårssäsongen. 
Nu skriver Markus Forsmark på nytt kontrakt med Team TG FF. 
– Känns fantastiskt kul att få fortsätta vara med på den här resan, säger han. 

André Ghanbari har många gånger visat fingertoppskänsla i sin scoutning och hittat guldkorn i lägre serier.
Värvningen av Markus Forsmark är ett levande exempel på det. Han klev nämligen in som ordinarie ytterback under stora delar av fjolårssäsongen.

– André trodde på mig och mina möjligheter att utvecklas och så blev det också även om det gick lite sämre för mig under höstkvisten, säger Forsmark.

All den speltid han fick var ändå guld värd inför fortsättningen på resan.

– Det var väldigt lärorikt och ett stort steg att ta. Framförallt den tid du får med bollen. Lägre ner i divisionerna har du råd med en dålig passning eller en dålig mottagning – här blir du straffad direkt om du slarvar. Märks också att man möter mycket skickligare spelare rent individuellt. Nu är jag fullt inställd på att jobba ännu hårdare och försöka ta tillbaka min startplats, fastslår han.

Markus Forsmark blir den sjuttonde spelaren att ge klartecken för nästa år. Just kontinuiteten i truppen ser Forsmark själv som en stor nyckel till framgång.

– Jag tror nånstans att det är A och O för att lyckas. Vi har ett riktigt härligt gäng och är egentligen som en enda stor familj. Till nästa år känner vi varandra ännu bättre och vet ännu mer var vi har varandra. Det kommer helt klart vara en stor fördel för oss, säger han.