Första nyförvärvet är klart för fotbollsherrarna. Alhajie Drammeh, 22, ansluter från GUIF.
– Jag ska bara gå in och köra, säger han. 

Alhajie Drammeh kommer från Stockholm och har tidigare spelat för Enköping och Värmdö i division II och division III. För tre år sedan gick flyttlasset upp till Umeå för att studera till socionom vid Umeå Universitet. Han provtränade redan då med Team TG FF men då blev det inget.

– TG hade en bra relation med GUIF så då blev det att jag hamnade där och där har jag spelat nu i två säsonger, säger han.

Inför denna säsong fick han en ny chans att provträna med Team TG och den här gången kommer han att få chansen. Han blir Team TG:s första nyförvärv inför den kommande säsongen.

– Det känns bra och roligt att få testa på den här nivån. Det är en bra grupp och det var lätt att komma in i det, säger Drammeh.

Klubbytet innebär en nivå upp på allting – inte minst den fysiska biten.

– Vi har kört det första fyspasset och det var riktigt bra. Kroppen är kanske inte helt förberedd men det kommer att gå snabbt. Jag fick mycket träningsvärk, säger han med ett leende.

Alhajie Drammeh är tänkt som ytterback men kan också spela mittback. Sportchefen André Ghanbari är nöjd över hans signatur.

– Alhajie tränade med oss för ett par år sedan och vi har följt honom sedan dess. Han har visat upp en hög och jämn nivå i Guif och är redo att ta steget till oss. Vi är säkra på att han kan ta kliv i sin utveckling hos oss men vi känner att han redan nu konkurrerar om en startplats, säger han.