GUIF och Team TG FF har inlett samarbete. Nu skördas den första frukten av samarbetet när Victor Tideman, 21, kliver upp till Team TG:s trupp. – Det känns spännande och jag tror att jag kommer utvecklas mycket tack vare detta, säger Tideman. 

För någon vecka sedan gick informationen ut om att GUIF och Team TG FF har inlett ett samarbete. Nu har den första ”samarbetsvärvningen” skett då Victor Tideman, 21, kommer att ingå i Team TG:s trupp.

–  Jag fick testa på att träna nu i januari och sedan blev André (Ghanbari) intresserad och nu sitter jag här, konstaterar Tideman när han besöker TG:s kansli.

Detta rör sig om ett utlåningsavtal där träningsmiljön kommer att finnas hos båda klubbarna. Matchmiljön är just nu tänkt att fås hos GUIF men det kan naturligtvis snabbt ändras.

– Mitt personliga mål är att utvecklas och inför säsongen tänkte jag att jag ville bli en startspelare för GUIF. Ifjol stördes jag av lite sjukdomar men nu har jag jobbat upp konditionen igen. Målet är fortfarande att bli helt ordinarie i GUIF och tack vare att jag får träna mycket med Team TG så förbättras mina förutsättningar till det, säger han.

Tideman spelar som ytterback eller yttermittfältare och varit moderklubben GUIF trogen bortsett från två år i Umeå FC:s akademi.

– Vi hade väl en sådär säsong ifjol. Vi hade en liten trupp och problem med skador och sjukdomar. Vi höll oss kvar men målet var att sikta högre än så, säger Tideman.

 

Förväntningarna på kommande säsong är höga.

– Jag hoppas bli mognare och bli bättre på att ta bra beslut. Vill jobba mycket med första touchen och det felvända spelet – att bli mer bekväm med bollen helt enkelt, säger han.

Om det nya samarbetet mellan klubbarna har han bara positivt att säga.

 

– Jag tror det är en bra grej. Det blir en bra motivation att ta ett steg till så att man aldrig blir nöjd. Alla vet att det finns möjlighet att bli uppflyttad om man gör det bra, säger han.

Sportchefen André Ghanbari säger så här om Tideman:

– Kul att samarbetet redan ger frukt. Det är så här vi vill att samarbetet ska fungera. Tideman är en intressant och ambitiös ung spelare som passar bra in i vårt spelsätt med sin fart i spelet. Vi hoppas och tror att han ska utvecklas mycket och ta fina steg i sin utveckling, säger han.