Tre nya poäng för TTG-herrarna efter 1-0 borta mot IFK Luleå. En rättvis seger efter en framför allt mycket stark första halvlek. Detta var lagets femte raka match utan förlust.
– Det verkar räcka med 1-0-segrar för oss som vi spelar just nu, säger målskytten Timothy McNeil.

När snart halva serien är spelad och serien är så pass jämn och tätt som den är, då är det viktigt att ha en trygg grund att stå på. Och detta är verkligen någonting som Team Thorengruppen lyckats med.
I det så viktiga möte med IFK Luleå i stor poängnöd så var det just försvarsspelet och en mycket trygg sista utpost i form av Ahmed Al-Fadli som gjorde att laget för dagen i rött kunde vända åter till Umeå med en 1-0-seger.
Det skulle dröja halvtimmen in i matchen innan målet skulle falla, och matchens enda skulle det visa sig. Efter fint inspel ifrån vänster av Seif Kadhim så kunde en påpasslig Timothy McNeil lyfta bollen förbi Vladimir Sudar i IFK-målet. Just Seif Kadhim som gjorde sin första start och verkligen klev fram på sin vänsterkant och var delaktig i spelet. Detta bådar verkligen gott i fortsättningen av serien. Efter första halvleken så var 1-0 på tavlan välförtjänt mot ett frustrerat hemmalag som förutom ett stolpskott ifrån Vladimir Lazarev inte hade mycket bollinnehav.

Efter paus så försöker hemmalaget att flytta upp spelet och får också tryck på offensiv banhalva. Det skulle dock dröja fram tills sista 10 minuterna innan några riktigt heta målchanser skapas. Den första efter en hörna som Ahmed Al-Fadli kommer ner på och lyckas att styra undan ifrån påhälsning. En sista chans till kvittering kommer på tilläggstid men även detta frilägg kan Ahmed avstyra med en kanonräddning. – Hela laget gör en stark kollektiv prestation och Ahmed kommer upp med några viktiga räddningar på slutet, sammanfattar tränaren André Ghanbari.

Matchen slutar rättvist 0-1 och TTG-herrarna är fortfarande obesegrade på bortaplan. Näst på tur väntar Vasalund även den på resande fot..

IFK Luleå-Team TG 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 (30) Timothy McNeil
Varningar, IFK: Joel Rajalakso. TTG: Timothy McNeil.
Domare: Mattias Johansson
Publik: 342
Så spelade Team TG
Målvakt: Ahmed Al-Fadli
Backar: Seif Kadhim(69), Hampus Wallgren, Mathias Åkerlund, Jonathan Jonsson, Markus Forsmark.
Mittfält: Jonas Nilsson(69), Robin Hemmervall-Nilsson, Patrik Broman.
Anfallare: Jonathan Lundbäck, Timothy McNeil(90).
Ersättare: Johan Larsson, Marc Saliba(90), Robin Åberg(69), Erik Olofsson(69), Daniel Larsson, Edwin Ekholm, Marcus Pettersson.