FBIK har fostrat många fotbollstalanger. Nu är nästa namn här. Edvin Ericsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Team TG FF.
– Ett jättespännande tillskott som gjort starkt intryck på mig, säger sportchefen Patrik ”Putte” Sandström.

Kamvallen i Bullmark är klassisk fotbollsmark. Damlaget spelade en gång i tiden i högsta divisionen i Sverige och herrlaget var under sina glansdagar konkurrenskraftigt i division III.

Furunäs/Bullmark IK har inget representationslag i dagsläget men Edvin Ericsson, som fyller 19 i februari, ser tillsammans med några kompisar till att Kamvallen klipps och sköts om under somrarna. Edvin har dock lämnat moderklubben bakom sig i fotbollskarriären. Via spel i Guif, Ersmark, Täfteå/Sävar och IFK Holmsund (i division III 2020) har han nu landat i Team TG och division II.

– Det känns spännande. Jag längtar tills säsongen börjar. Det känns som ett bra steg med tanke på mina mål och ambitioner. Jag vill bli så bra som jag kan bli och bli en elitfotbollsspelare, säger Edvin.

Hans pappa Jon spelade allsvenskt med såväl Umeå FC som GIF Sundsvall och Gefle IF och Edvin är precis som pappa en löpstark ytter.

– Jag spelar helst på kanten där jag kan utnyttja min snabbhet. Den har jag 100 procent fått från honom men sen säger han själv att jag är mer teknisk än vad han var, säger Edvin som skrivit på ett tvåårskontrakt med Team TG.

Sportchefen Putte Sandström ser fram emot att få in Edvin Ericsson i truppen.

– Ett jättespännande tillskott som gjort starkt intryck på mig. Det skulle inte förvåna mig om han kommer att ta jättekliv i sin utveckling i år, säger Putte.