Han gjorde över hälften av Täfteå IK:s mål i division II i fjol. Nu är skyttekungen Fredrik Johansson klar för Team TG FF. 
– Det känns kul att få ta ett steg till, säger Johansson som skrivit på ett ettårskontrakt.

25-årige Fredrik Johansson är något av en ”late bloomer”. Malå IF-produkten har förvisso länge öst in mål i lägre divisioner – han gjorde 40 mål i norrfyran 2015 – men det var först 2018 som han slog igenom rejält. Johansson stod för över hälften av Täfteå IK:s mål i norrtvåan, 22 av 42 mål, och efter säsongen visade både Team TG och Umeå FC intresse för ”Fiskarpojkarnas” skyttekung.

– Det gick riktigt bra för mig i somras. Jag var kanske inte bäst på plan vissa matcher men bollarna ville in i mål, säger Johansson som nu har skrivit på ett ettårskontrakt med Team TG FF.

– TG var så mycket mer intresserade än vad Umeå FC var. Sedan tycker jag att gruppen tagit in mig riktigt bra, säger nyförvärvet om valet av TG.

Fredrik Johansson var yttermittfältare under sina år i Malå men har under de 2,5 säsongerna med Täfteå IK skolats om till forward.

– Mina styrkor är väl avsluten och att jag är ganska stark.

Vad tror du blir största utmaningen för dig när du tar klivet upp till division I?

– Att komma in i tempot. Det är den skillnaden som känns störst när man går från tvåan till ettan, men det känns som att det ska gå att komma i, säger han.

Team TG:s tränare och sportchef André Ghanbari säger så här om forwardsförvärvet Fredrik Johansson.

– Fredrik kommer från en väldigt stark säsong i div 2, där han gjorde 22 mål. Han är en naturlig avslutare men är även skicklig i spelet. Han tränade en del med oss redan i fjol och vi har fått vänta på hans besked ett tag men nu är det äntligen klart. Han är ytterligare ett bevis på att Täfteå lyckats skapa en bra miljö där ute.

En forward in till TTG alltså – dock så försvinner Johannes Nilsson som är klar för division II-laget IFK Umeå. 
– Det var Johannes eget beslut. Han kände att speltiden blivit för lite och han ville testa sig på den nivån i stället, säger Ghanbari.

Klara spelare 2019 

Adam Chennoufi 
Alhajie Drammeh 
Elias Björklund (NY)
Erik Granat (NY)
Fredrik Johansson (NY)
Joel Sihlberg 
John-Henrik Eriksson (NY)
Jonathan Jonsson 

Linus Marklund 
Linus Sahlin
Ludvig Marklund
Mattias Eriksson (NY)
Mattias Lidberg 
Måns Sundström (NY)
Patrik Broman 
Philip Näslund (NY)
Sebastian Friman (NY)
Vladimir Sudar