Tre av de fyra senaste säsongerna har spolierats på grund av knäskador. Men Frida Strandberg ger sig inte. Nu har den 24-åriga måltjuven bestämt sig för en säsong till i Team TG FF.

 

Frida Strandberg gjorde sig tidigt ett namn som en av södra Västerbottens allra giftigaste målskyttar. Men de senaste säsongerna har kantats av flera tunga knäskador för Strandberg, som fostrades i Spöland Vännäs IF.

Hon slet av korsbandet 2015 och missade nästan två säsongers spel. 2017 blev det nio mål på 15 matcher i Team TG-tröjan innan hon gjorde en brosk- och meniskoperation. När matchcomebacken i juni 2018 sedan bara var en vecka bort så rök korsbandet igen.

– Det var ju egentligen 2017 som jag fick komma tillbaka och ha en hel säsong och då gick det väldigt bra. Det är klart det har blivit mycket rehabtid de senaste åren och motivationen har brustit emellanåt men jag har aldrig gått i tankarna på att sluta. Förutom knät så känner jag mig fräsch i kroppen och nu vill jag bara tillbaka till formen, jag vet ju vad jag kan uträtta på en fotbollsplan, säger hon.

2018 blev ett mellanår för Team TG som tidigt blev avhängda i kampen om seriesegern i division I. Nu tar TG ett omtag inför 2019 med tuffare träning och en tuffare kravbild.

– De som valt att skriva på för en fortsättning är sådana spelare som vill jobba för det och det känns lovande. Vi har många unga duktiga talanger och jag tror vi kan göra en bra säsong. Jag vill gärna vara med på den resan och hoppas vi kan lyckas ta steget upp, säger Frida Strandberg som inte vill sätta upp någon officiell tidsplan för sin väg tillbaka.

– Jag har väl någonstans  ett mål om när jag ska vara tillbaka men jag vill inte gå ut med det. Men jag försöker vara lite klokare nu och inte stressa tillbaka, och sedan har jag inte tänkt skada mig något mer på planen, säger hon.

Tränaren och sportchefen Therese Kapstad är väldigt nöjd över att Frida Strandberg har förlängt.

– Man skulle vilja ha 18 spelare som Frida. Hon har både inställning och pannbed, är snabb och kreativ och en grym avslutar. Vi hoppas verkligen hon får vara skadefri nu.

Även Tilde Wikström, Tilde Filén, Eva Fors, Saga Hägglund och Emmy Wretell är klara för spel i Team TG 2019.

 

Tränaren och sportchefen Therese Kapstad om kontraktsförlängningarna

Frida Strandberg: ”Man skulle vilja ha 18 spelare som Frida. Hon går in i varje situation, är snabb och kreativ och en grym avslutare och målgörare. Hon är väldigt nyttig i anfallsspelet. Har både inställning och pannben och vi hoppas verkligen hon får vara skadefri”.

Tilde Wikström: ”En back född 2000 som är på väg tillbaka från en korsbandsskada. Har en grym inställning på planen, en härlig attityd och hon kommer att vara starkare än någonsin när hon kommer tillbaka”.

Eva Fors: ”En mittfältare som jag tror kan ta stora kliv i år. Hon är en 00:a med riktigt bra inställning och karaktär”.

Saga Hägglund: ”En till 00:a som jag tror kan blomma ut nu då några tongivande spelare slutat. Kan användas både som mittfältare och forward. Är väldigt duktig med bra inställning och har redan fått chansen en hel del från start”.

Emmy Wretell: ”Hon är en mittback som har ett otroligt lugn med bollen och i sitt spel men som ändå är distinkt och en krigare”.

Tilde Filén: ”En till 00:a. En fighter, det är lite Frida Strandberg-stuket över henne. Kan användas både som mittback och mittfältare, hon är tuff i situationerna och grym att ha i sitt lag”.