Han är Gif Sundsvall-kille in i märgen. Nu väntar spel i Team TG FF för mittfältaren Sebastian Friman som skrivit på ett 1-årskontrakt. 

– Det känns som en seriös klubb som vill satsa och som verkar vilja ge yngre spelare chansen, säger han.

20-årige Sebastian Friman inledde sin karriär i Gif Sundsvall och gick genom alla led i föreningen fram till dess att han bröt sitt kontrakt med klubben i somras för en övergång till division II-klubben Hudiksvall.

– Det var en stor förändring att gå från en allsvensk klubb till en division II-förening. Men Giffarna tog bort sitt U21-lag så jag hade inte spelat match fyra månader och då var Hudiksvall jättebra för mig. De tog emot mig med öppna armar, säger Friman. 

Han är bra kompis med både Team TG-duon Linus Sahlin och Erik Granat, som båda har en liknande bakgrund.

– ”Salle” har jag gått i U17, U19, U21 och A-laget med och Granat var i A-laget när jag kom upp. Det är en trygghet att ha de två i Team TG. Det är två personer som jag känner väldigt bra både på och utanför plan sedan innan.

Sebastian Friman fyllde 20 år i december och beskriver sig själv så här som spelare:

– Jag är en offensiv spelare som är trygg med bollen. Jag gillar att utmana och gå en mot en och har en bra högerfot.

Tränaren och sportchefen André Ghanbari är nöjd med nyförvärvet från Medelpad:

– Sebastian har visat att han har besitter flera bra kvalitéer och med den skolning han har fått så står han på en bra nivå redan, säger Ghanbari. Ytterligare en ung och driven spelare som ska in och slåss om platser i laget, vår miljö har potentialen att bli väldigt stimulerande på kort och lång sikt.