Team ThorenGruppen SK rustar vidare inför SSL.
Nu kan den andra värvningen presenteras – Piteås målvakt Oscar Öberg.
– Att få spela i SSL mot de bästa spelarna blir riktigt skoj och det är något jag siktat på sedan jag började spela, säger Öberg.

Oscar Öberg, 24, har varit moderklubben Wibax Patriots IBK Piteå trogen sedan sex års ålder. Nu väntar nya äventyr i SSL och Team ThorenGruppen SK.

– Jag blev riktigt sugen direkt när Janne (Lundqvist, sportchef) ringde och det känns skönt att alla pusselbitar föll på plats, där måste jag berömma föreningen som verkligen visat framfötterna, säger Öberg som i slutet av juli flyttar till Umeå med sin flickvän.

– Det blir en spännande utmaning och det känns speciellt både att byta lag och att flytta från Piteå, men det är ju nära hem. Att spela i SSL mot de bästa spelarna blir en dröm som går i uppfyllelse, säger han.

Öberg är en mycket storväxt på nära två meter. Det gör att han tillsammans med redan befintliga målvakten Erik Ställ bildar SSL:s i särklass största målvaktspar – närmare fyra meter målvakt.

– Ja, vi är då garanterat det tyngsta målvaktsparet i serien, skrattar Öberg och fortsätter:

– Tanken är att jag och Ställ ska slåss om en förstaplats och det kommer nog bli riktigt jämnt mellan oss, säger han.

I Piteå var Oscar Öberg den solklara förstamålvakten fram till jul då en axelskada höll honom borta från spel i åtta veckor. I samma veva klev andramålvakten John Stiglund fram och det var den senare som fick förtroendet i kvalet.

– Min säsong blev lite sönderryckt men jag har varit riktigt sugen på spela sedan skadan. Jag är verkligen laddad på att gå in i hall och köra och lära känna nya lagkompisarna, säger Öberg.

Vi från webredaktionen hälsar Oscar varmt välkommen till Team Thoren!