Ifjol var han nyckelspelare och lagkapten i Täfteå. Nu är Mattias Lidberg redo för ett nytt division I-äventyr. 
– Höstsäsongen var riktigt bra för mig, så det känns kul att testa på division I igen, säger han.

Mattias Lidberg har Täfteå som moderklubb men har även hunnit med att representera IFK Umeå och Umeå FC. Efter sejouren i UFC, där han hade en del skadebekymmer sista året, valde han att gå tillbaka till Täfteå. Under förra säsongen var han lagkapten och stod för tio mål från sin mittfältsposition.

– Jag fick vara skadefri och fick kontinuerlig träning så det gick bättre och bättre för mig. Hösten var riktigt bra för mig och därför känns det kul att få testa på division I igen, säger Lidberg som hunnit fylla 23 år.

Efter positiva samtal med sportchef/tränare André Ghanbari bestämde han sig för Team TG och tanken är också att han ska spela lite högre upp i banan i Team TG än i Täfteå.

– Jag ska väl konkurrera som offensiv mittfältare eller ytterforward, det är mest där jag ska försöka slå mig in och bidra med det jag kan, säger han.

Han såg en hel del matcher med TG förra året och ser fram emot att börja lira med laget.

– De spelar en väldigt bra fotboll tycker jag, och tempot på träningarna har varit bra också. Det gäller att vi kommer samman och att vi alla hittar vår roll, då kommer det här bli bra, säger Lidberg.

Ghanbari är minst sagt belåten över Lidbergs signatur som gäller för den kommande säsongen.

– Jag är lyrisk över att Lidberg valt att spela med oss, av flera anledningar. Att han är en Umeå kille med utvecklingspotential värderas högt men ännu tyngre väger det faktum att Mattias redan idag är en väldigt duktig fotbollsspelare. Han är en mångsidig spelare som kommer passa in utmärkt hos oss, det har han redan hunnit visa de senaste 2 veckorna som vi varit igång, säger Ghanbari.