Hemsidan har tagit pulsen på nyförvärvet Mathias Hagert – som verkligen ser fram emot den kommande säsongen. 
– Känns jätteskönt att allt blev klart. Nu är det bara att köra, säger han.
FOTO: Mickes Sportfoto

Mathias Hagert är ett bekant ansikte för innebandy-Umeå och ThorenGruppen SK då han i flera omgångar varit här och mött både Umeå City och ThorenGruppen i Balrogs och Djurgårdens färger (som på bilden). Han har dessutom ett förflutet som spelare i Umeå City så han är väl bekant med staden han nu återvänder till.

– Jag gillar staden Umeå, lugnet som finns där och den familjära känslan. Sedan är det ju så att TTG gjort en riktigt häftig resa där man klättrat och klättrat i seriesystemen för att nu äntligen vara på plats i finrummet där man hör hemma, säger Hagert.

Detta är dock inte första gången som 29-åringen testar på högsta serien i innebandy.

– Förra svängen i SSL var jag mer av en ”talang” som var uppe och testade vingarna. Nu känns det mer på riktigt. Man har hunnit bli några år äldre, lärt känna sig själv som människa. Så det känns verkligen jättekul att få vara tillbaka i SSL, fortsätter han.

Hagert har i de lag han spelat i alltid varit en spelskicklig och pålitlig back som sätter upp medspelarna i väldigt bra lägen.
Under de senaste två säsongerna har han snittat nästan en assist per match från sin backplats.

– Jag hoppas kunna tillföra ett lugn på plan och en krigarinställning där man offrar sig för sina lagkamrater, fastslår han.

Vi hälsar Mathias Hagert varmt välkommen till ThorenGruppen och ser fram emot att se honom spela i den vita tröjan!