Han var en av de viktigaste värvningarna inför SSL-äventyret.  Men skador stoppade Mathias Hagert från att fullfölja säsongen. Nu har han signat ett nytt kontrakt med TTG. – Jag trivs bra här och är mer motiverad än någonsin att komma tillbaka till planen, säger han. 

Man kan väl säga som så att Mathias Hagert var rätt modig när han övergav tryggheten i Stockholm för att skriva på för en bottentippad nykomling långt upp i Norrland. Men utfallet av flytten blev bra. Hagert har trivts kanonbra i Umeå, laget klarade sig kvar i SSL, och nu har han kommit överens om ett nytt kontrakt som håller honom kvar i staden och laget.

– Jag såg det som en riktig utmaning att få vara med på det här tåget, och jag hade själv mött laget flera gånger i Allsvenskan (med DIF) så jag visste vad grabbarna gick för. Det kombinerat med att jag var sugen på att testa vingarna i SSL igen låg bakom mitt beslut att flytta till Umeå. Ett beslut som uppfyllt alla krav som jag tänkt på, säger Hagert.

Han inledde säsongen som en av lagets viktigaste spelare men fick se sig skadad under andra halvan efter en svår fotskada i hemmamatchen mot Karlstad.

– Det är första gången som jag skadar mig riktigt ordentligt. Innan det kändes allting jättebra och jag kunde vara med och tillföra på planen. Skadorna har gjort att jag fått se saker ur andra perspektiv och det har jag också dragit lärdomar av. Sedan har skadan också gjort att jag är mer motiverad än någonsin att komma tillbaka till planen igen, säger han.

Att få spela på SSL-nivån igen har också varit en riktig motivationshöjare, så att laget grejade nytt kontrakt var en viktig faktor för hans beslut.

– Sedan vi säkrade SSL så har jag känt att jag vill vara kvar här uppe och fortsätta min elitsatsning här där det finns otroligt bra förutsättningar. Jag är riktigt motiverad att ta föreningen till nästa steg för jag vet att vi besitter mer än vad vi visade i år, säger Hagert.

Laget och ledningen har inte hunnit diskutera målsättningen för nästa säsong än. Men det tisslas och tasslas redan lite om att slutspel vore häftigt. Att sikta högre än årets placering känns i alla fall givet.

– Såklart så kommer år två vara minst lika tufft som år ett. Den stora skillnaden är att vi nu har lagt en bra grund. Vi vet vad som fungerar och kanske framförallt vad som inte fungerar. Vi får också behålla en stor del av stommen vilket betyder jättemycket, och dessutom är många av spelarna unga och på väg framåt. Jag tror vi går mot en riktigt rolig säsong, säger Hagert.

Sportchef Peter Sjöström är såklart belåten över Hagerts signering.

– Med Hagerts påskrift har vi en backsida som känns otroligt stark. Han är en proffsig kille som alltid stämplar in på varje träning och han ställer höga krav på sin omgivning. Hagert ger oss också ett lugn i spelet då han är otroligt bollsäker, säger Sjöström.