Team ThorenGruppen förstärker sitt lagbygge med en ny viktig kugge.

Målvakten Hannah Kohl återvänder till klubben efter två säsonger i Jitex BK.

– Det känns fantastiskt bra och det var inget svårt val att göra. Klubben har en satsning jag definitivt vill vara med på, säger hon.

 

23-åringen med Mariehems SK som moderklubb lämnade TTG-tröjan efter säsongen 2018 och har de två senaste säsongerna framgångsrikt vaktat målet i klassiska Jitex BK från Mölndal där Kohl noterats för 37 matcher. Säsongen 2019 spelade hon 20 av 22 matcher när klubben vann division I-mellersta och avancerade till Elitettan. Den gångna säsongen var Hannah starkt bidragande till lagets starka sjätteplacering i samma serie.

Hon ångrar inte sejouren på västkusten, men längtan hem till Norrland blev till slut för stark.

– Jag hade två framgångsrika och utvecklande säsonger i Jitex, men jag ville hem till Umeå igen och komma närmare familjen. Umeå IK visade intresse, men för mig kändes Team TG som ett självklart val. Klubbens koncept och starka organisation känns oerhört spännande och många av spelarna som jag spelat med tidigare bekräftar den bilden, säger hon.

Hannah Kohl har dessutom ett förflutet från Team TG tidigare då hon spelade för klubben mellan 2016-2018.

  • Det spelade också självklart in i mitt beslut, säger hon.

Team ThorenGruppens fotbollsdamer har nu kontrakterat fyra nya spelare; Hannah Kohl, Linnea Lindström, Elsa Lustig och Elin Lustig inför säsongen 2021 och sportchefen Patrik Sandström är tillfreds med rekryteringen av sin nya burväktare.

– Vi får vi en målvakt med stor rutin trots sin unga ålder. Att hon valde att spela med oss kommande säsong känns riktigt bra med tanke på att det inte saknats anbud, däribland från ex-allsvenska Umeå IK, konstaterar han.

 

Skrivet av: Tomas Ruuth