Fem nya träningsmatcher. En ny försäsong i försäsongen. Här är Team TG-herrarnas nya plan in mot säsongen.

Under onsdagen kom beskedet från svenska fotbollförbundet att seriestarten i herrarnas division I norra skjuts upp till den 21 maj. Team TG-staben med André Ghanbari i spetsen var förberedda på ett sånt scenario och hade redan hunnit planera för en förlängd försäsong.

– Ja, vi var ganska snabba på det och har redan planerat in en ny försäsong. Vi har bokat in träningsmatcher för april månad och även för maj, berättar sportchef och tränare Ghanbari.

Team TG-herrarna spelar sin ”första träningsmatch” på den nya försäsongen redan i helgen mot Täfteå IK. Sedan väntar möten med IFK Luleå, Sandvik och den framflyttade DM-finalen mot Umeå FC plus någon match till.

– Vi har frågor ute på de sista matcherna men inget är klart. Helgen före påsk är vi matchlediga, då kör vi en team building-helg där vi bland annat ska diskutera målsättningar och utvecklingspunkter. Sedan är vi helt träningslediga under påskhelgen men efter det kör vi fem träningsmatcher.

Träningsupplägget kommer nu också att justeras.

– Ja, vi gör lite ändringar i vårt sätt att träna. Men det känns som att vi står oss ganska bra nu när vi haft en hel försäsong med tältet. Det är gott mod hos grabbarna och vi har ännu inte förlorat någon träningsmatch så det känns bra.

Den 21 maj är det alltså dags för seriepremiär i herrarnas norretta. Spelschemat är dock inte klart än utan de detaljerna kommer att spikas framöver.