Seriepremiären i Ettan Norra är två månader bort. I helgen inleder Team TG-herrarna träningsmatchandet då laget möter Skellefteå FF i fotbollshallen i Thoren Arena. 

Team TG-herrarna inleder Ettan Norra-säsongen lördagen den 2 april med hemmamatch mot Täby. Derbymatcherna mot Umeå FC spelas måndag den 30 maj (Team TG hemmalag) och fredag den 2 september. Serien avslutas den 6 november med den 30:e omgången hemma mot Stockholm Internatiozionale.

Nu på lördag spelar Team TG sin första träningsmatch mot division II-laget Skellefteå FF. Totalt väntar sex träningsmatcher under försäsongen där fyra är mot division II-lag och två är mot division I-kollegorna Umeå FC och Piteå.

– Vi har fått till ett bra upplägg. Vi möter lite olika typer av motstånd vilket gör att vi får träna på lite olika saker. Umeå FC och Piteå är ju två övre-halvan-lag i Ettan. Friska Viljor och Boden satsar mot ettan, Gottne vill också vara med är uppe och Skellefteå FF är spelskickligt och brukar ofta vara ett topplag i tvåan, säger Niklas Wenderyd, tränare.

– Vi har lämpligt antal matcher och fyra av dem är i Umeå vilket känns bra. Vi ville ha någon fri helg också under försäsongen vilket vi får med det här upplägget. Vi har också en bokad match mot Röbäck den 27 mars men där får vi se hur upplägget blir, med tillgängliga spelare och så vidare då vi har match dagen innan mot Boden.

Hur känns det på träningarna så här långt? 

– Det är ett jäkla bra driv i gruppen, vi har bra träningar och bra kvalitet. Vi märker att det händer saker och att vi tar kliv varje vecka, säger Team TG-tränaren.

Herrlagets träningsmatcher

Lördag 5/2, 16.15: Team TG – Skellefteå FF, Thoren Arena.
Lördag 12/2, 16.15: Team TG – Gottne, Thoren Arena
Lördag 19/2, 16.15: Team TG – Friska Viljor, Thoren Arena.
Lördag 5/3, 16.15: Team TG – Umeå FC, Thoren Arena.
Lördag 12/3, 14.00: Piteå IF – Team TG, LF Arena.
Lördag 26/3, 15.00: Boden – Team TG, Bodens Energi Arena.