Den interna poängligavinnaren Mattias Hedlund har i dag förlängt sitt kontrakt med Team ThorenGruppen SK. 
Nu ska han göra en bättre försäsong än någonsin tidigare. ”Hedlund 2.0” är här för att visa vad han går för. 

– Skönt att det är klart nu. Det finns helt klart mer att ta av och det ska jag bevisa nästa säsong, säger Hedlund efter förlängningen. 

Mattias Hedlund var en av nyckelspelarna ifjol då Team ThorenGruppen SK gick upp i SSL. Men i slutet av den säsongen spelade han med stora smärtor vilket i sin tur hindrade honom från att göra en värdig försäsong inför SSL-äventyret. Trots det kan vi konstatera att Hedlund vann den interna poängligan under säsongen med 31 poäng (17+14) på 29 matcher. Flera av dessa poäng var dessutom avgörande nyckelinsatser så som straffar och avgörande mål.

– Jag tycker vi gör en bra säsong där alla fick vara med och bidra. Skönt att tysta många av kritikerna och visa att vi kan lira bra innebandy. Poängmässigt var det en okej säsong för mig men jag vet själv att det finns mer att ta av och det har jag tänkt bevisa nästa säsong, säger Hedlund.

Dialogen med sportchefen Peter Sjöström har varit rak och ärlig och de är båda rörande överens om att ”Hedlund 2.0” är här.

– Peter har varit ärlig rakt igenom och sagt vad jag behöver jobba på. Just det här med ”2.0” grundar sig i att jag bestämt mig för att göra en rejäl satsning på innebandyn. Motivationen är på topp och jag längtar tills vi ska ut i spåren och kriga i sommar, säger ”Hedda”.

Sportchefen Peter Sjöström är inne på samma spår.

– Det är ingen av oss som tvivlar på Mattias Hedlunds kapacitet. Han är en av de i truppen som besitter mest spets och han gillar de avgörande momenten i matcherna. Problemet har varit hans fysiska kapacitet och där är vi rörande överens om att hans fysiska status inte ska sätta några hinder nästa säsong. Det ska bli spännande att se, han kommer bli otroligt bra och viktig för oss om han sköter sina kort rätt i sommar och där har vi också ställt väldigt tydliga krav från föreningens sida, fastslår Sjöström.

Imorgon tisdag kommer truppen samlas för ett fystest innan det blir några veckors individuell träning. I slutet av april börjar den gemensamma sommarträningen.

– Känslan är väldigt bra i laget och alla känner att vi har mer att bevisa för innebandy-Sverige. Vi har inte visat upp oss från vår bästa sida än. Gör vi en bra försäsong tillsammans, vilket vi kommer göra, så kommer vi bli ett otäckt lag att möta nästa säsong, säger Hedlund.

Det nya kontraktet är skrivet på ett år.