TTG säkrade till slut nytt SSL-kontrakt. En stor bidragande orsak var det starka hemmafacit som laget kan visa upp.
I säsongens sista hemmamatch kröntes det med seger mot serietvåan Storvreta IBK.
– Vi har gjort många bra hemmamatcher men ändå känns det som att det finns mer att hämta i detta lag, vilket såklart är positivt, säger tränaren/sportchefen Peter Sjöström.

Under den sista tiden i Allsvenskan förlorade TTG knappt en enda hemmamatch i Umeå Energi Arena. Faktum är att laget tog tre poäng i ALLA hemmamatcher under fjolårssäsongen utom en där det blev vinst i förlängning.

En nyckel för att greja nytt SSL-kontrakt var att fortsätta på den inslagna vägen. Redan i andra omgången togs den första hemmasegern mot Warberg, och där efter har TTG fortsatt vara starka hemma och de har bland annat besegrat topp 3-trion Falun, Storvreta och Växjö på hemmaplan.

– Från ledarhåll har vi hela tiden försökt pumpa in självförtroende i killarna och fått dem att fatta att vi kan slå alla lag. Vi har ett försvar som kräver en bra ”synk” men när arbetsinsatsen finns där och vi sätter våra lägen framåt så är vi riktigt svårslagna, säger Sjöström.

En nyckel nästa säsong är att gå in med samma självförtroende i spelet även på bortaplan. Det har bara blivit tre vinster efter ordinarie tid på bortaplan den här säsongen.

– På samma sätt som vårt hemmafacit är starkt är vårt bortafacit långt ifrån bra. Nästa år vet vi också mer vad bortamatcherna handlar om, vi kan arenorna och vi kan mer om hur lagen agerar. Jag tror och hoppas vi kommer vara bättre både hemma och borta nästa år, säger Sjöström.

På lördag ska säsongen knytas ihop med en bortamatch mot Sirius. Ett lag som TTG hittills inte tagit någon poäng av i år.

– Av bland annat den anledningen är vi väldigt motiverade inför denna match. Om vi i framtiden ska gå till slutspel, vilket det inte är något snack om att vi vill, så är det i matcher mot den här kategorin av lag det avgörs, säger Sjöström.

Höllviken, Warberg och Karlstad är alla tre inblandade i en sanslös bottendramatik som Sjöström medger att det är skönt att slippa vara inblandad i.

– Självklart är det så. Vi har lagt in ett imponerande ryck och det är extra starkt med tanke på att de flesta nykomlingarna plockar majoriteten av sina poäng under hösten. Under våren växlar alla lag upp inför slutspel och ändå har vi stått pall och stått för riktigt bra insatser. Det bådar gott inför framtiden, säger han.