Henny Hägglund var tillbaka på plan igen i derbyvinsten mot IBF Dalen. Resultatet? Mål redan efter tjugo sekunder.
– Det var otroligt roligt att få spela igen efter min sega sjukdom, säger hon. 

Henny Hägglund värvades inför den här säsongen för att bidra med sina offensiva kvaliteter. Mot IBF Dalen, i hennes comeback efter sjukdom, behövde hon bara 20 sekunder på sig för att hitta nätet.
– Ja, det gick fort! Jag fick en fin passning från ”Ivar” (Linnea Ivarsson) på back som gick genom mittplan, sen väggspelade jag till Anna Jansson i vänster hörn. Fick tillbaka passet i farten och sedan var det ett lågt skott på höger sida målet, säger hon.

Annars var det ett helt annat TTG som presenterade sig i den här matchen jämfört med det förra derbyt mot RIG.

– Vi hade mer och bättre bollinnehav än Dalen. Det kändes som att de inte riktigt var beredda. Vi spelade aggressivare i försvar och lyckades få många, långa anfall. Tror också att de blev lite trötta mot slutet. Skönt att få vinna och ha en bra känsla efter matchen. Det behövde vi – en revansch för oss själva efter matchen mot RIG som vi inte alls var nöjda med, konstaterar Hägglund.

Nästa hemmamatch är på lördag 13.00 mot Örnsköldsvik. Ännu en match att se fram emot.

– Det blir en riktig ”sexpoängsmatch” i och med att de ligger före oss i tabellen. Det blir en bra värdemätare och allt talar för en jämn match som vi förhoppningsvis går vinnande ur, säger hon.