Det blev en helg på vinst och förlust för TTG:s damlag. Lördagens vinst följdes upp med torsk på söndagen.
– Hade givetvis hellre sett två vinster, säger snipern Henny Hägglund. 

9-4 mot Strömsbro på lördagen var ett styrkebesked.

– Jag tycker att det var en jämn match där vi ändå hade lugnet och kände att vi skulle vinna matchen. Vi gjorde många fina spelvändningar som också resulterade i mål. Ett bra samarbete mellan alla i laget nästan hela matchen igenom, förutom en liten period i andra perioden då vi släppte in tre raka mål. Men annars spelade vi enkelt och jobbade för varandra.

På söndagen blev det en tuffare tillställning och gästande Falun kunde vinna med 3-7.

– Vi gjorde en bra förstaperiod uppföljt av en andra och tredjeperiod som inte var lika bra. Det är en sur förlust där vi inte jobbade tillräckligt för att få marginalerna på vår sida för att vinna. På söndagen gjorde vi inte lika många spelvändningar, och vi tappade mycket boll i den ”asfalterade mittzonen”

Hur summerar du helgen?

– En vinst och en förlust hade givetvis hellre fått vara två vinster. Det är tight i tabellen mellan oss, Iksu Ungdom och Sundsvall så alla poäng mot lagen i den östra serien är jätteviktiga för att kunna ligga på den tabellplacering vi vill i vår serie, säger hon.

Vad kan ni ta mer er från helgen och vad behöver ni jobba vidare på?

– Tycker att vi ska ta med oss det enkla spelet och de fina spelvändningarna vi har på lördagens match samt att bara fortsätta jobba på vårt nya försvarsspel som börjar sätta sig mer och mer. Jag tror att vi behöver vara tuffare framför egen kasse samt våga vara aggressiva i försvaret, säger Hägglund.

Någon speciell spelare som förtjänar extra beröm?

– Vill berömma Sara Wilhelmsson och Linnea Ivarsson som var flexibla båda matcherna när de spelade på två högerbackar och fick hoppa runt mellan olika ”femmor”, säger hon.