Team ThorenGruppens redan starka backsida har i dag blivit ännu starkare. 
Karl Henriksson ansluter från SSL och Linköping. 
– Det känns jättekul och spännande. Jag har fått ett väldigt gott intryck av klubben, säger han. 

Karl Henriksson är en rightfattad back född -96. Hans moderklubb är Linköping där han också har spelat i A-laget de senaste två SSL-säsongerna.
Den första säsongen bestod av ett se-och-lära år men ifjol fick han vara med och känna på hetluften i världens bästa liga.

– Det var väldigt kul att få mäta sig mot de bästa i världen. Sedan fick jag rätt sparsamt med speltid när det verkligen gällde och i andra halvan av matcherna. Linköping har fyra riktigt starka backar så det är svårt att slå sig in på två backpar. Men det har självklart varit väldigt givande att tillhöra ett så pass bra lag, säger han.

Nu väntar flytt till Umeå tillsammans med tjejen. De båda ska plugga vid Umeå Universitet.

– Jag ville fortsätta spela i SSL och då stod det alltså mellan två klubbar – Dalen och ”Thoren”. Jag fastnade tidigt för TTG och fick ett väldigt bra bemötande. Det känns som en väldigt seriös klubb som tar god hand om sina spelare. Dessutom verkar det vara ett skönt och dessutom ungt gäng där många vill mycket med sin innebandy. Det kommer passa mig perfekt, säger han.

Henriksson har även meriter från U19-landslaget där han spelade bland annat tillsammans med TTG-bekantingarna Rasmus Andersson och Adam Hansson.

– Det stämmer att jag lirat med dom. Jag har väl inte superkoll på laget i övrigt men mitt intryck från fjolåret var att Thoren verkligen försökte spela en rolig innebandy trots att de var nykomlingar. Är nyfiken på vad vi har att komma med den här säsongen, säger han.

Kan du beskriva dig själv lite som spelare?

– Jag är en lugn och trygg back med bra spelförståelse. Skulle säga att jag i första hand är bra defensivt, sedan vill jag utveckla min offensiv och därför passar det perfekt att komma till en klubb som också vill spela en offensiv innebandy, säger han.

Kontraktet är skrivet på hela tre år och sportchef Janne Lundquist är såklart belåten över förstärkningen.

– Denna värvning gör vår backsida riktigt stark. Nu har vi sju bra backar som verkligen kommer sporra varandra och dessutom vill vi ju ha in Alexander Nyman också. När det gäller ”Kalle” (Henriksson) så är det en riktig toppenkille som vi får in, vi har fått väldigt goda vitsord om honom och fick ett bra intryck av honom när han var här. Vi hoppas att han ska få en fin utvecklingskurva hos oss, säger han.