Första segern i seriesammanhang mot Umeå FC är ett faktum. Och detta efter en övertygande insats över 90 minuter. En klar och fullt välförtjänt seger som skrevs till 4-0. – Vi vinner fullt rättvist och i underkant sett till hur spelbilden såg ut, konstaterade tvåmålsskytten Timothy McNeil.

I matchinledningen så tog TTG-spelarna för dagen klädda i rött omgående tag i händelserna ute på plan. Och i den andra matchminuten så skulle Felix Marklund (bror till Linus) få plocka ut den första bollen ur nätmaskorna. 1-0-målet bedömdes som ett självmål, och uppkom efter ett fint inlägg ifrån Linus Marklund. Efter ledningsmålet så fortsatte lagen att styra spelet med fint och vägvinnande kortpassningsspel. Och kvarten in i matchen så föll också matchens andra mål, och vilket mål sedan vi fick se! Ett vackert anfall från samma vänsterkant som ettan så hamnade bollen tillslut framför fötterna på Timothy McNeil som kunde förpassa bollen bakom Felix Marklund i UFC-målet och 2-0 på tavlan. Efter två tidiga mål första kvarten så kunde sedan Team TG kontrollera händelserna resterande del av halvleken utan större problem.

Efter pausvilan som kom hemmalaget och Umeå FC ut något piggar i inledningen av den andra halvleken. Dock så TTG-försvaret enkelt avstyra reduceringsförsöken ifrån UFC. När sedan faller i ett friläge mot just olycklige Felix Marklund, med straff som följd. På den efterföljande straffen kunde McNeil med sitta andra för dagen utöka till 3-0. Och redan där så kändes matchen avgjord. Matchen slutar 4-0 och sista målet ifrån inhopparen Radek Erlich på stopptid. En mycket bra genomförd match ifrån minut ett och rättvist sett till matchen i stort.

Ny match redan på söndag den 21/5 kl 15:00 när Carlstad United BK gästar Umeå Energi Arena.

Målskyttar mot Umeå FC: Timothy McNeil 2, Radek Erlich, självmål.