Jesper Fransson gjorde det första TTG-målet i SSL. Ett mål som betydde reducering till 3-1 i andra perioden. 
Matchen slutade 6-6 efter ordinarie tid. I förlängningen drog Karlstad det längsta strået. 
– Vi klev in i SSL-skorna under matchens gång, säger Jesper Fransson. 

Redan i första omgången tog bottentippade Team ThorenGruppen sitt första poäng i SSL. Detta på bortaplan mot slutspelstippade Karlstad.

– Vi inledde väldigt försiktigt, nästan som åskådare. Men vi växte in i matchen och under delar av matchen tycker jag att man kunde känna igen ”Thoren” från tidigare år, säger Jesper Fransson.

I den andra perioden blev Fransson historisk när han petade in klubbens första SSL-mål till 3-1. Knappast det snyggaste han gjort – men fortfarande modern historia.

– Det är ju lika snyggt på papperet oavsett hur det såg ut, skrattar Fransson och fortsätter:

– Där och då tänkte jag inte så mycket mer än att det var ett vanligt mål. Nu i efterhand känns det ganska stort ändå att göra första målet.
Jag skrev på för TTG för att ta steget upp till SSL, och nu blev detta som ett kvitto på att man varit med på den resan, lite nostalgisk blir man ändå, säger han.

Nu väntar Warberg hemma på söndag och Jesper Fransson menar att matchen är väldigt viktig för Team ThorenGruppen.

– Jag har i ärlighetens namn väldigt dålig koll på Warberg, mer än att de har en bra förstafemma och att de också är lite nederlagstippade. Just därför blir denna match väldigt viktig, det är ju faktiskt lite av en sexpoängshistoria även fast vi är i början på en lång säsong. Vi har ett utmärkt tillfälle att ta tre poäng, men då krävs det att vi gör tre riktigt bra perioder, inte en som senast, säger Fransson och syftar till den magiska tredjeperiod (5-0!) som alltså säkrade den första SSL-poängen.

Matchen på söndag börjar 17.00 och det är alltså anrika Warberg som kommer på besök. Om du av någon anledning inte kan se matchen på plats finns den på SSLplay.se.