Imorgon väntar ny hemmamatch när fjolårsfinalisten Linköping kommer på besök. 
Unge centern Linus Holmgren – nyligen uttagen i U19-landslaget – ser fram emot matchen. 
– De har haft en lite tuff start men det är ett väldigt bra och fysiskt starkt lag vi möter, säger han. 

Det har varit en händelserik säsong för unge centern Linus Holmgren. Spel i Umeå City, spel i Team ThorenGruppen SK och så småningom även U19-landslaget. Men en sak i taget – imorgon väntar Linköping hemma.

– Jag tycker känslan är bra inför matchen. Vi har varit starka hemma och vi kommer vilja fortsätta att vara det! Linköping har haft en lite jobbig start, men de har ett väldigt bra och fysiskt starkt lag så det kommer bli en tuff och rolig match, säger Linus Holmgren.

Trots sin ringa ålder på 18 år så har Linus alltså redan debuterat i SSL och dessutom gjort sitt första mål.

– Ja, det känns lite galet. Att lira i SSL är något man har drömt om sedan man stod på parketten i vardagsrummet med klubba och boll. Jag försöker anpassa mig till spelet i SSL, vilket är väldigt tufft, fysiskt och snabbt, men jag tycker det är en extremt rolig utmaning, säger han.

Hittills har det gått betydligt bättre på hemmaplan än bortaplan för TTG. Nio av tio poäng har kommit på hemmaplan.

– Vi verkar få en lite bättre lagkänsla och mer energi när vi spelar inför hemmapublik. Det kanske faller naturligt när man har publikens stöd, men jag hoppas att vi snart kan börja hitta samma känsla på bortaplan. Utmaningen när vi spelar borta blir att inte tappa energi för att publiken är på andra lagets sida, utan istället använda det som bränsle, säger Holmgren.

I veckan fick alltså den unge centern beskedet att han är uttagen till Euro Floorball tour i november.

– Det känns ganska overkligt att få representera Sverige. Det kommer nog bli galet kul. Men innan det har vi några tuffa seriematcher, bland annat ett derby mot Dalen, som man får se fram emot först och främst, säger han.

Missar du matchen imorgon kan du som vanligt se den på SSLplay.se.

Annars är det Umeå Energi Arena klockan 17:00 som gäller.