Ludvig Wiberg

Segertåget, Team TG FF, stötte för första gången den här säsongen på problem i helgens match mot IFK Östersund. Jämtarna satte återigen ståljärn i TG-hjulen och den första förlusten på hela 17 matcher var ett faktum.

Trots det tunga nederlaget ser Jonas Wikström med en viss optimism på lagets situation.

– Det är klart att alla i vårt lag, inklusive oss ledare, är dåliga förlorare, så det är klart att det är jobbigt att ta sin första förlust, konstaterar Wikström och fortsätter:

– Däremot får vi ta lärdomar från matchen och vi tycker väl själva att vi har några punkter som vi kanske inte kom upp i normal standard. Och, det är en lärdom. Säsongen är lång, vi har gjort det bra hittills så det är bara att på något sätt utveckla det vi kanske inte gjorde så bra som vi ville.

Nej, det går inte att deppa ihop på grund av en förlust, i synnerhet inte när en viktig Svenska Cupen-match närmar sig. Att mentalt kunna ladda om och forcera bort negativa tankar ingår i jobbet som fotbollsspelare. Vinnarmentaliteten måste lockas fram bakom de tunga förlustkänslorna, inte minst i syfte att skapa en härlig stämning i laget.

Angående lagkänslan inför morgondagens match visar han återigen inga tecken på negativitet:

– Jag tror att den är ganska bra. Det är ju mycket matcher hela tiden så vi har ju match, sen hinner man återhämta sig och så är det förberedelser, och så är det match. Den här förlusten som vi hade, den har vi redan skakat av oss och nu ser vi fram emot just det här derbyt, påpekar Wikström och fortsätter:

– Att få möta UIK, som är i en sån form som de har visat, det är ju bara en utmaning och framförallt väldigt roligt för oss. Det är en bonusmatch kan man säga.

På frågan om huruvida det kommer ske några taktiska speländringar inför matchen svarar han:

– Vi har nog som grundfilosofi att vi inte ska försöka förändra så jättemycket, utan vi ska spela vårt spel. Men i det spelet så ingår det också att på något sätt göra små justeringar som kan vara till vår fördel och göra det svårare för motståndaren, säger Wikström.


Hur slutar matchen?

– Om jag hade kunnat sia in i framtiden, då skulle jag säga det. Vi är optimister och jag kan nog lova att alla i vårt lag kommer göra sitt yttersta för att det ska bli ett så bra resultat som möjligt för vår del. Sen får vi se, bästa laget kommer vinna i alla fall.

Det lär bli en sprakande tillställning på Umeå Energi Arena. Ett revanschsuget Team TG ska i prestigemötet göra allt i sin makt för att slå antagonisterna, som visat stark form det senaste. Vilka verktyg Team TG-tjejerna kommer att använda för att dra loss ståljärnen ur hjulen kommer visa sig imorgon.

 

Avspark: kl. 19:30, Umeå Energi Arena.

 

Se hela intervjun här: IMG_0240

 

Text och bild: Ludvig Wiberg.