Team TG FF får förstärkning i damlaget av Ida Mathiasson, 23,  som lånas in från Umeå IK.
– Jag vill bidra med min styrka och min teknik, säger hon.

Ida Mathiasson har fått sin fotbollsfostran i Sundsvall och har spelat för stadens flaggskepp Sundsvalls DFF i Elitettan. När polisstudier väntade i Umeå ville hon fortsätta på samma nivå och blev klar för Umeå IK. Men en spricka i skenbenet under förra våren gjorde att hon halkade efter i träningen och det blev därför inte så mycket speltid i Umeå IK under förra säsongens avslutning.

– Jag var i princip precis tillbaka från skada när jag började träna med UIK och det handlade mest om att hitta min egen form igen efter skadan. Inför denna säsong hade jag en bra dialog med Robert (Bergström, tränare UIK) om att en utlåning till Team TG hade varit bra för mig och på den vägen är det, säger Mathiasson.

Hennes första intryck av Team TG är positivt.

– Jag tycker att det är ett gäng ambitiösa tjejer. Det känns som en seriöst satsande klubb och de har en tydlig bild med vad de vill. Tycker också att det finns en bra tanke bakom träningsupplägg nu inför säsongen, säger hon.

Mathiasson spelar som yttermittfältare eller forward och ser fram emot att få bidra till laget.

– Jag är en stark spelare, som är teknisk och gillar att utmana en mot en. Det är väl det jag hoppas bidra med, säger hon.

Hon är medveten om hur de två senaste säsongerna varit för Team TG och ser nu fram emot att vara med och bidra till ett vinsttåg som ska räcka hela vägen.

– Har hört att det varit väldigt bra vårsäsonger, sedan har skador och en rätt smal trupp satt stopp för vinnartåget. Nu tror jag vi har goda chanser och målet är att ta oss upp i Elitettan, säger Mathiasson, som får se hur länge hon blir kvar i TG:s färger.

– Det finns inget bestämt utan vi tar det som det kommer och får föra en dialog allteftersom, säger hon.

Sportchefen och tränaren Therese Kapstad är nöjd över att få in Mathiasson i truppen.

– Hon förstärker oss på positioner där vi behöver förstärkning just nu så det känns väldigt bra. En spelartyp som jag hoppas kommer bidra mycket till vårt anfallsspel. Hon bidrar också med rutin från spel högre upp och det är ju den nivån vi vill komma till. Vill också tacka Umeå IK för en bra dialog i denna lösning, säger Therese Kapstad.