Att ta en titt på tabellen i norrettan efter fyra omgångar är ingen munter läsning för Umeå-laget. Idag den 1 maj väntar nästa uppgift, och det är på förhand värst tänkbara motstånd som väntar på Jernvallen. – Vi sätter oss INTE på bussen för att åka tur-retur till Gästrikland för att åka hem tomhänta, säger TTG-kaptenen Jonathan Jonsson.

Man kan lugnt konstatera att TTG-herrarna har en ovana att inleda våren trögt. Så i år är heller inget undantag, men såhär trögt har laget dock aldrig inlett ett spelår. Efter fyra omgångar står laget på noll i antalet ihop spelade poäng och 2-8 i målskillnad. – Vi har inte fått ihop lagdelarna riktigt såhär långt vilket gjort att spelet har hackat, men vi är en stark grupp och får vi bara ordning på några delar så kommer vi att börja ta segrar och poäng, analyserar TTG-tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri.

Det är toppen mot botten som gäller, när dagens motståndare Sandvikens IF får besök av Umeå-laget. Ett SIF som vunnit dom fyra första matchen och med en målskillnad som heter duga 12-2(snitt på tre per match och 0,5 i insläppta).

Smakstart för Leo på topp

Och häften utav dessa har nyförvärvet ifrån Skellefteå FF, Leo Englund stått för. Med dessa fullträffar toppar västerbottningen skytteligan, snacka om smakstart för herren på topp som gjorde stod för 17 fullträffar under fjolåret. Noterbart är att Englund skuggas av två andra spelare som senast kommer ifrån regionens lag, Alexis Bbakka(Fd UFC) på 5 och Timothy McNeil(Fd TTG) på 4.

Olsson leder SIF uppåt

En annan profil hos Gästrikarna är Pelle Olsson, den Fd Gefle IF och Djurgården-tränaren gör sin andra säsong som huvudtränare för Sandvikens IF. Och efter en stark avslutning på seriespelet under fjolåret, år har laget denna säsong inlett där laget avslutad säsongen som seriens formstarkaste lag. Nu är Olsson på god väg att ta laget uppåt i seriesystemet.

Kan ett poängtörstande Team TG fälla serieledaren hemma i sin egen borg?! Svaren får vi på Jernvallen kl 17:00. Matchen sänds live på ETTANPLAY och länken till sändningen hittar ni här

Truppen mot SIF:

1.  Vladimir Sudar

13. Mattias Eriksson

2.  Alhajie Gaye Drammeh

24. Linus Marklund

25. Ludvig Marklund

33. Jonathan Jonsson(K)

35. Linus Sahlin

7.  Erik Granat

8.  Patrik Broman

10. Adam Chennoufi

11. Mattias Lidberg

14. Sebastian Friman

16. Philip Näslund

22. Måns Sundström

9. Fredrik Johansson

17. Aaron Zahui Bazoukou