Höstderbyt mot Umeå FC stundar på Umeå Energi Arena SOL under måndagen, avspark kl 19:00. Det är upplagt för ett hett UME-derby, där två lag i varsin ände av tabellen gärna vill få med sig en trepoängare ifrån dagens möte stadsrivalerna emellan. 

Inför dagens match så har Jimmy Fors ETTANFOTBOLL.SE tagit en pratstund med lagens respektive tränare, som har följande att säga om dagens fight i den tjugoandra omgången utav den norra division ett serien. 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt matchen mellan Team TG FF och Umeå FC.

Det är derbydags i Umeå och här har vi såklart pratat med lagens respektive tränare.

 

André Ghanbari, Team TG FF

Andre Ghanbari Foto: Bildbyrån

Andre Ghanbari
Foto: Bildbyrån

Förlust borta mot Carlstad senast, hur ser ni tillbaka på matchen?

Taskiga förutsättningar att spela vårt spel, i en redan svår match mot ett väldigt starkt lag. Vi kom inte upp i normal nivå men lyckades ändå hålla ihop det rätt bra tills de gjorde 2-1, i en situation som vi inte trodde domaren skulle tillåta.

Bortsett från den matchen känns det väl som ni börjat vända er tidigare trend?

Ja vi har börjat få till vissa delar av vårt spel som vi tror blir avgörande för avslutningen av den här säsongen. Energinivån har höjts väsentligt de senaste veckorna. Arbetssättet har förenklats och förtydligats och vi spelar nu på ett sätt som vi känner passar oss bättre.

Ni har börjat få tillbaka lite spelare, hur ser det ut på skadefronten i truppen nu?

Några småskador som i vilken trupp som helst. Men avsaknaden av Timothy McNeil är såklart kännbar, det är inte konstigt då han vann skytteligan ifjor och gjorde åtta mål på sina tolv matcher i år. Vi har fått korrigera hur vi spelar en del på grund av det, men som jag sa tidigare så börjar vi hitta ett sätt att spela utan honom.

Det är derby och UFC som står på den här veckans schema, hur beskriver du dem?

Det är ett stabilt och balanserat lag. Ett lag utan ess i rockärmen som ändå kan göra mål när som helst i en match.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att gissa matchens karaktär och utgång?

Vill inte avslöja hur vi tänker ta oss an den här matchen, men gissar på utgången och där tror jag att vi vinner matchen med två bollar.

 

Andrée Jeglertz

Andrée Jeglertz Foto: Bildbyrån

Andrée Jeglertz, Umeå FC

Tre poäng hemma mot Forward senast, vad har ni tagit med er från matchen? 

Vi var ganska tighta bakåt igen och släppte till väldigt få målchanser. Samtidigt var vi välbalanserade. Forward spelade dock inte som vi räknat med och fick jag tänka om lite grand. Vi förtjänade hur som helst verkligen segern. Inga skador eller avstängningar kom från den matchen, men i en cupmatch mot Lycksele senare i veckan gick Mikael Wikström sönder och är borta några veckor. Anton Eriksson är tillbaka efter sitt uppdrag i U-landslaget

Ni har kommit in i en god period under hösten, vad ligger bakom framgången?

Man har toppar- och bottennapp och vi har lyckats sudda ut det där. Vi är jämna helt enkelt. Tittar man på tabellen har vi släppt in väldigt lite mål och vi har varit tryggare i försvarsspelet än tidigare år. Sedan är jag av tron att om man tror på det man gör på samma sätt under hela året så kan det vara en framgångsfaktor. Man märker även att det är skillnad på att spela 30 matcher kontra 26som i fjor. Man behöver en stabil trupp när skador och avstängningar kommer så man kan bibehålla nivån under hela säsongen. Oavsett vem vi startar med får vi den matchbild vi önskat och det är en styrka.

Du kombinerar tränarjobbet med att träna det kanadensiska damlandslaget, hur funkar det?

Det fungerar okej. Det blir inte den optimala hösten där man ska ha två olika arbetsområden. Att vara borta sex matcher under hösten är inte bra, men det var ändå tillräckligt stimulerande för mig för att göra den uppoffringen. Spelare och övriga ledare är trygga i vad som ska göras på plan, alla tar ansvar och andra ledare kliver in för mig. Det är mitt eget ego med kontrollbehovet som är jobbigt att brottas med. Från och med nästa vecka kommer jag att vara borta mer, men det kommer nog bli bra ändå. Vi ledare har en tendens att förstora vår egen roll, men ibland skulle vi nog alla må bra av att vara ifrån sitt lag.

Nu är det ett derby mot Team TG som gäller, kan du inte beskriva dem som lag?

Det där har ändrats på senare tid. Tidigare var det mest gamla UFC-spelare och då var det mycket känslor som styrde matchernas karaktär och resultat. Vissa av spelarna i lagen emellan har en relation, men numera är det inte alls på samma sätt. Nu handlar det om vilket lag som kan prestera bäst fotbollsmässigt. TG är bollskickliga och har ändrat sitt sätt att spela under hösten på grund av sitt utsatta tabelläge. Men fortfarande är deras styrkor den offensiva delen med många spelare som kan avgöra på egen hand.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att gissa matchens karaktär och utgång?

Starten på matchen blir viktig; att man kan sätta sin prägel på det, så de första 15 minuterna kommer det att handla om att vinna närkamper och sätta ett enklare spel. Det laget som har tydligast struktur och mest tror på det de gör kommer att ta tre poäng.

Matchen spelas på måndag den 17 september klockan 19:00 på Umeå Energi Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.

Preliminära laguppställningar:

TEAM TG FF

Målvakter:

1.  Vladimir Sudar

97. Felix Forsgren

2.  Alhajie Gaye Drammeh

24. Linus Marklund

25. Ludvig Marklund

33. Jonathan Jonsson

35. Linus Sahlin

95. Joel Sihlberg

4.  Sebastian Lundbäck

7.  Memocan Elalmis

8.  Patrik Broman (K)

10. Adam Chennoufi

11. Mattias Lidberg

16. Robin Åberg

19. Patrik Pettersen

23. Stefan Lindmark

12. Johannes Nilsson

14. Jonathan Lundbäck

Umeå FC

Andriy Fedorenko
Erik Örnkloo
Henrik Millbert
Alex De Carolis
Dillan Ismail
Seif Kadhim
Erik Lundström
Simon Mårtensson
Anton Eriksson
Jens Stigedahl
Adel Ziarat
Emil Johansson
Aurelien Norest
Albin Bäckström
Emmanuel Yeboah
Alexis Bbakka
Yoel Embaye
Victor Kamf

(Truppen från UFC.se)