Foto: Ludvig Wiberg

De senaste matcherna har onekligen sett stabila ut för serieledarna. Team TG har inte förlorat sedan mitten på juni, på 13 matcher. Trots den imponerande statistiken kunde spelarna på förhand inte vara alltför kaxiga.

En av de senaste matcherna laget förlorade var nämligen mot dagens motstånd – Täfteå IK. Den kampen spelades dock på Täfteborg, vilket, sett till hemmaplansfördelar, kanske inte går att jämföra med en fullsatt arena i Allsvenskan. Vem vet. Dock kan det nämnas att känslan var något spänd lagen emellan då fem TIK-spelare inför säsongen lämnat för Team TG.

Klockan 20:00 satte domare Magnus Wiklund pipan i munnen och derbyt var igång.

Hemmalaget inledde starkast med ett lugnt och behärskat spel. Det var inte ofta bollen lämnade motståndarplanhalvan, Rasmus Aspholm fick hålla igång vid sitt straffområde för att inte stelna till helt och hållet. Den större delen av första halvlek stod han, på klassiskt Manuel Neuer-manér, som en extra utespelare långt utanför straffområdeslinjen.

Klockan hann knappt slå 18 när Timothy McNeil höll sig framme på ett instick och kunde, en meter från mållinjen, enkelt slå in 1–0. Ett välförtjänt mål sett till matchbilden.

Att det öste in anfall efter anfall mot Täfteås mål var det ingen som missade. Dock saknades det där lilla sista, skotten behövde bli fler och framförallt träffa mål. Det behövdes lite spets.

I den andra halvleken började de blåklädda att gnaga sig in i matchen. Spelet som i första halvlek för det mesta styrdes av Team TG kändes nu inte lika överlägset.

I matchminut 70 kvitterade Täfteå efter mål av Niklas Haglund. Därefter började ett krig, med många tacklingar och uppoffringar som i slutändan inte räckte någonstans för något av lagen. Matchen slutade 1–1 och det märktes tydligt vilket av lagen som var nöjd med resultatet.

 

Text och bild: Ludvig Wiberg