Han har gjort sex säsonger i IFK Luleå. Nu är den 23-årige mittfältaren Islam Burman klar för Team TG FF.
– Det känns spännande. Jag har fått en väldigt bra bild av Team TG, deras spelidé och hur tränaren vill jobba, säger Islam som skrivit på ett ettårskontrakt.

Islam Burman är fostrad i Sundom IF (strax norr om Luleå) och anslöt till IFK Luleås verksamhet som 12-åring. Han tog plats i A-truppen redan 2016 men lånades det året ut till Gällivare Malmberget FF i division II.
2017 fick den då 18-årige Islam Burman sitt genombrott i IFK-tröjan då det blev 18 framträdande i Ettan Norra. Därefter har Islam blivit kamratgänget trogen och gjort tre säsonger i Ettan och två i division II.
– Jag har utvecklats mycket som både person och fotbollsspelare under de här åren. Det har ju gått mycket upp och ner för IFK så jag har lärt mig att inte vika ner mig trots motgångar. Jag har blivit starkare mentalt och sedan har jag givetvis utvecklat mig på det mesta som fotbollsspelare. Jag är 23 år men känner mig väldigt erfaren tack vare åren i IFK, säger han.
IFK Luleå åkte ur Ettan Norra 2021 och nu kände Islam att det var dags att röra på sig. Efter kontakten med Team TG och den nye tränaren Niklas Wenderyd blev valet självklart.
– Jag har fått en väldigt bra bild av spelidén och Niklas som tränare. Jag tror hans spelidé kommer att passa mig väldigt bra. Det ska bli väldigt roligt att få testa mig själv i en ny miljö. Att komma till Umeå känns som ett bra steg i min utveckling, säger Islam som flyttar till Umeå tillsammans med sin sambo i slutet av februari.
– Jag har ju varit i Umeå en del och har koll på staden. Det är en fin stad och sedan känner jag en del folk som bor där.
Ettan Norra är hemtam mark för Islam Burman som nu hoppas kunna bidra till att Team TG gör en fin comebacksäsong i Sveriges tredje högsta serie.
– Jag vill bidra med min spelförståelse och teknik och till att vi kan spela en väldigt rolig fotboll. Jag har inte satt upp några poängmässiga mål men ska självklart göra allt för laget och för att vi ska få in en massa poäng. Sen ska vi självklart visa att vi är ett bra lag trots att vi är nykomlingar och att vi kan överraska alla lag och människor som följer oss.
Hur ser dina långsiktiga mål ut med karriären?
– Självklart vill jag nå så högt som möjligt men just nu vill jag bara ta det dag för dag och mitt fokus är på att bidra till Team TG, säger han.
Sportchefen Niklas Granberg är nöjd över att Team TG lyckades ”nypa” den eftertraktade IFK Luleå-mittfältaren.
– Islam Burman är en väldigt spännande fotbollsspelare som är ytterst spelbegåvad. Han har trots sin ungdom stor rutin av serien vi tillhör kommande säsong. Han har en teknisk färdighet långt över medel och är en spelare det är svårt att ta bollen av. Islam kommer att vara essentiell i vårt sätt att spela fotboll i år med sitt naturliga sätt att styra spelet och sitt snabba beslutstagande, säger Granberg.