Efter ett mindre uppehåll är det dags för match igen. Ikväll väntar en riktig värdemätare mot RIG Umeå IBF.
– Spänt och förväntansfullt som sig bör i ett derby, säger backklippan Linnea Ivarsson. 

Kvällens motståndare RIG Umeå parkerar för närvarande på en andraplats i tabellen.

– RIG är ett av seriens starkaste lag så det kommer bli en kanonbra värdemätare för oss. Vi ska ju vara med i toppen för att ta oss till kval så vi bör hålla jämna steg med RIG. Så det är bara att knyta nävarna och tugga taggtråd, konstaterar Linnea Ivarsson.

”Riggarna” spelar med stor rörlighet och har många pigga ben vilket TTG får se upp med.

– Det gäller att vi håller kylan i försvaret mot ett så pass löpstarkt motstånd. Det är lätt att bli övertänd i sådana här matcher och vilja göra saker på egen hand, men i en match som denna så är det som lag vi har möjlighet att vinna, säger hon.

Tyvärr har det varit lite skador och sjukdomar inför matchen – men de som varit fit for fight har hållit uppe ett bra tempo på träningarna.

– För oss som kört på som vanligt har det känts bra med pigga ben och hög energi. Spelet har börjat sätta sig mer och mer på slutet och det har verkligen märkts då träningarna varit enormt tuffa, säger Ivarsson.

När det gäller den egna formen så kommer den mer och mer enligt huvudpersonen själv.

– Formen är svajande i vanlig ordning, skrattar hon och fortsätter:

– Skämt åsido så hade jag väl önskat lite mer energi som istället gått åt till mycket jobb. Men jag känner mig stark efter att ha fått träna på bra nu i en dryg månad efter höstens flera förkylningar. En positiv formkurva, säger hon.

Avslutningsvis får hon givetvis ge sig på en klassisk tippning inför kvällen.

– Vi fixar tre pinnar i en jämn drabbning och slutresultatet blir 4-3 i vår favör!