Hemsidan har tagit ett snack med backklippan Linnea Ivarsson inför kvällens seriefinal mot RIG Umeå.
”Riggarna” står som hemmalag och matchen börjar 20.15 på Umeå Energi Arena. 

Hur är läget i truppen?
– Läget är fint! Ett par långtidsskadade fortfarande, men en trupp som är större till antalet än vanligt, så det känns bra med mer folk och vassare konkurrens. Behöver väl inte nämna att peppen är enorm, som sig bör inför derby!

Ni möter seriens bästa lag ikväll. Hur känns det och vad blir nycklarna i matchen?
– Det känns väldigt bra. RIG är ett individuellt skickligt lag med bra fysik, så det blir skitbra för oss att få möta seriens bästa lag nu i slutspurten av serien. Vi siktar ju mot kval och behöver vara väl förberedda i ett eventuellt sådant, så att få matcha mot starka motståndare är precis vad vi behöver för att i slutskedet få slipa på detaljer som vi kan förbättra.

Ni går mot ännu en kanonsäsong. Vad blir viktigt så här i slutspurten av säsongen? 
– Ja, vi har gjort en stark resa från första matchen till dit vi tagit oss idag. Viktigt nu blir att vi i femmorna vågar pressa våra gränser och utmana våra styrkor så att vi kan bli bättre på detaljer som kan lyftas ännu mer. Sticker ut näsan och säger att vi har så bra olika egenskaper i femmorna att vi kan släppa det som sitter i ryggmärgen. Nu krävs det att vi vågar tänka annorlunda och höja våra svagare punkter så att vi är förberedda på alla tänkbara scenarion och motstånd i ett eventuellt kval.

I en drömvärld skulle det kunna bli avancemang till SSL redan i år som nykomlingar. Är det något ni pratar om?
– Självklart är det tänkbart. Vi har så enormt starka vinnarskallar i truppen att det är målet om vi skulle fixa ett kval. Inga murar är för stora för oss att bräcka, så jag tror att vi kommer gå så långt som vår kapacitet tar oss – och i mina ögon är det jäkligt långt. Det är absolut möjligt att det blir till SSL!

Vi tackar Linnea för pratstunden och ser fram emot kvällens match. Tekning 20.15 alltså på Umeå Energi Arena!