När Dalens trotjänare Linnea Ivarsson vände hem från sin långresa trodde nästan alla på spel i just Dalen. Men imorgon kväll när lagen möts har Ivarsson bytt sida.
– Satsningen i ”Thoren” kommer ge mig en nytändning, säger hon.

Under fjolåret tog Linnea Ivarsson ett sabbatsår från innebandyn efter att ha representerat IBK Dalen i SSL mellan åren 2007-2015. Under sabbatsåret har hon varit på resande fot.

– Blandade känslor att vara tillbaka. Tungt att lämna Nya Zeeland som är ett av världens vackraste länder med så fantastiskt folk (däribland systern som är bosatt där och ska få barn senare i år), men det var ju så klart himla fint att få komma tillbaka hem till Umeå och nära och kära lagom till sommaren, säger Linnea Ivarsson.

Väl hemma från Nya Zeeland räknade nog de flesta med ytterligare en säsong i Dalen – men så blir inte fallet. Tillsvidare tillhör hon TTG och om jobbsituationen löser sig blir hon TTG trogen hela säsongen. Klart är i alla fall att hon imorgon kväll spelar för TTG mot just Dalen.

– Jag kommer alltid ha ett otroligt stort Dalenhjärta men jag kände inte riktigt den där hundraprocentiga taggen som krävs för en SSL-satsning i en trupp som dessutom genomgår en generationsväxling, säger Ivarsson och fortsätter:

– I Thoren hoppas jag få en annan slags roll i en helt ny omgivning. Det blir en nytändning för mig. Dessutom vore det otroligt häftigt att få vara med om ett avancemang, en idrottsbedrift jag än inte fått uppleva som innebandyspelare, säger hon.

Morgondagens DM-semi mot just Dalen blir i och med klubbytet extra laddat för just Ivarsson, och i potten ligger en finalplats mot Iksu.

– Det kommer bli en jämn match med två lag som ligger i startblocken för sitt taktiska finslipande vilket såklart bäddar för en publikfriande fight. Dessutom misstänker jag att Dalen och Thoren spelar väldigt olika innebandy med mer fokus på offensiven i Thoren kontra ett mer disciplinerat och kontrande Dalen. Vad resultatet än blir kommer det definitivt inte bli ett sömnpiller!