Silly season har börjat. Täfteå IK:s Jacob Ottosson är klar för Team TG FF och han blir därmed det första nyförvärvet inför säsongen 2021.
– En irrationell spelare som har en bra poängskörd i sig, säger tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri.

21-årige Jacob Ottosson har Tegs SK som moderklubb. Den offensive mittfältaren/anfallaren har via två år i UFC Akademi och en säsong i Täfteå IK nu skrivit på för Team TG FF, till nye huvudtränaren Benjamin Kinnunen Nassiris förtjusning.

– Jacob är spelare som jag har haft ögonen på ändå sedan han var i UFC Akademi, vi har alltid lyckats ”missa” varandra och det känns oerhört kul att äntligen får arbeta tillsammans. Han är en irrationell spelare, som har en bra poängskörd i sig, men framförallt är han en lokal och ung spelare som har en fin utvecklingskurva framför sig. En ”Otto” som får en hel försäsong i kroppen kommer ställa många frågor till motståndarnas försvarsspelare, säger Benjamin.

Jacob Ottosson har två säsongers erfarenhet av division II-spel. Han ser fram emot att få komma till Team TG, som nu ska starta något nytt och bra i norrtvåan.

– Anledningen till att jag valde Team TG är för att det är ett hårt satsande lag som jag tror har möjlighet att ligga i toppen av division II. Det känns kul att få jobba med Benjamin, jag har pratat med honom inför tidigare säsonger också, säger den invärvade kreatören.