Ny dubbelhelg väntar för Team TG:s damlag. Anna Jansson ser fram emot att få spela på ”hemmaplan” nere i Stockholm.
– Det känns såklart jättekul att få komma hem och ha lite familj på läktaren. Sedan är det alltid kul att få möta gamla rivaliteter som får en att tända till extra mycket, säger hon. 

Team TG kommer från en helg på vinst och förlust efter vinst mot Strömsbro och förlust mot Falun.

– Känslan är bra men det är en lite bitter eftersmak från förra helgen där det kändes långt in i matchen på söndagen som att vi skulle göra en riktigt bra insats sett över två dagar. Tycker tyvärr vi tappar både ork och momentum i matchen mot Falun. De får några enkla mål och vi tappar helt glöden, säger Anna Jansson.

Nu väntar en ny dubbelhelg där Tyresö/Trollbäcken – även kända som ”TT” – väntar först och främst.

– TT är alltid starka. Efter att de åkte ur SSL förra säsongen hade de lite tapp i spetsen men de brukar hitta sätt att vinna. Tuffa och snabba i deras vändningar och de har en del vassa avslutare. Vi måste vara med från start och inte släppa till något på vår planhalva, säger hon.

Efter lördagens match väntar Åkersberga på söndagen. En tuff matchbild är att vänta om vi ska tro Jansson.

– Åkersberga är tuffa och grisiga. Vilket de alltid varit. Svåra på hemmaplan och slänger mycket på kasse och bankar returer. Blir en tuff match framförallt med en match redan i benen. Gäller för oss att riskminimera och vara minst lika tuffa i alla närkamper. Hålla rent framför vår kasse och hjälpa Johanna matchen igenom, fastslår hon.

För egen del är det Anna Janssons första säsong i TTG och hon sticker inte under stolen med en viss besvikelse över sin insats.

– Min egen säsong har väl varit tuff. Ny förening, ny tränare och nya lagkamrater. Tyvärr har jag inte lyckats spela på den nivån jag velat och hoppats. De sista matcherna har jag känt mig lite mer som mig själv. Hoppas kunna leverera mer poäng och vara avgörande i kommande halva av säsongen och det är där jag lägger mitt fokus, säger hon.

Och det är inte bara på henne själv som högre förväntningar finns. Hon tror också det finns mer att få ut av laget.

– Jag tycker vi borde vara kritiska och hårda mot oss själva i hur vi hittills levererat. Vi har ett bättre lag på pappret än vad vi har presterat på planen. Det finns flera saker som kan ligga grund för det men någonstans är det upp till var och en vad vi gör av uppladdning, träningar och match. Vill vi lyckas knipa en kvalplats och än mer lyckas i ett potentiellt kval måste många bitar falla på plats och det finns inte all tid i världen. Men jag tror stenhårt på gruppen – vi måste bara göra vad som krävs i allt vi gör, säger hon.