Hon var både utespelare och målvakt för ett par år sedan i Vilhelmina. Nu har Jasmin Mannelqvist förlängt kontraktet med Team TG FF och ska spela i Sveriges näst högsta serie.
– Det känns lite overkligt. Hade du pratat med mitt 15-åriga jag hade jag inte trott att jag skulle vara här nu, säger Jasmin.

Jasmin Mannelqvist, 21, hade inga större fotbollsdrömmar under uppväxten i Vilhelmina utan spelade mest för att det var kul. När hon flyttade till Umeå började det förändras. Hon hade Anders Lönn och Johan Norberg som målvaktstränare när hon spelade med Umeå Södras division III-lag 2017 och -18 och där och då väcktes gnistan för den självlärda målvaktstalangen att satsa på fotbollen.
– I Vilhelmina spelade jag ju både som utespelare och målvakt och vi hade ingen målvaktstränare där. Jag blandade lite mellan utespelare och målvakt i Umeå Södra också men jag lärde mig mycket av målvaktstränarna och det var då drömmen började växa fram.

Jasmin, som läser Miljö- och hälsoskydd och tar examen till sommaren, har gjort tre säsonger i Team TG FF och hon har hela tiden varit inriktad på att följa med upp till Elitettan.
– Det enda frågetecknet var egentligen vem som skulle bli målvaktstränare och när det stod klart att John Carlsson skulle fortsätta så var det klart. Han har varit en viktig del i min utveckling. Han är väldigt bra på att se de små detaljerna och hur han ska anpassa träningen efter våra starka och svaga sidor, säger Jasmin som haft en rejäl utvecklingskurva under åren i Team TG.
– Det är som natt och dag mot min första säsong i TG. Då kom jag från division III och hade inte bott alltför länge i Umeå. Jag hade inte kunnat tro att det skulle bli så här bra, men det blev super, speciellt med John som kom in.

Hur känns det att få spela i Elitettan?
– Sjukt coolt och hur kul som helst. Jag är sjukt taggad inför säsongen. Det är klart att det kommer att bli tufft men vi har många spelare som spelat på den här nivån och det är många andra nykomlingslag i serien också. Vårt mål ska inte bara vara att hänga kvar utan vi vill gärna lite högre upp än så, säger Vilhelminas just nu främsta bidrag till elitfotbollen.

Team TG:s tränare Jonas Wikström har följt Jasmin Mannelqvists utvecklingsresa på nära håll och är nöjd över att hon förlängt kontraktet.
– Jasmin är en av de som gått framåt oerhört mycket under de senaste två säsongerna. Som målvakt är hon stark i luftrummet och hon är en modern målvakt som är väldigt duktig med fötterna, säger han.