Hon har tillhört Team TG FF i två säsonger. Nu har Jennifer Björnler förlängt kontraktet med en säsong och ser fram emot spel i Elitettan.
– Det känns extra roligt att få göra det med laget man gick upp med. Vi har så otroligt bra sammanhållning och jag klickar med både spelare och tränare i TG, säger Jennifer.

Snart 23-åriga Jennifer Björnler är bördig från Köpmanholmen. Hon gick fotbollsgymnasiet i Umeå och anslöt först till Team TG på lån säsongen 2019. Året efter blev hon Team TG-spelare på riktigt och i fjol var hon med och förde upp laget till Elitettan.

– Det kändes nästan lite overkligt i fjol. Vi vann serien rätt överlägset och det kändes så bra hela tiden. Vi hade ett sjukt bra försvar och jobbade successivt upp ett jättefarligt anfallsspel. Det som känns bra nu är att vi i mångt och mycket har samma trupp, med lite modifieringar, säger Jennifer som nu skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

Jennifer är en löpstark innermittfältare som har en stabil defensiv. Men i fjol visade hon även upp sina offensiva kvaliteter då hon noterades för nio mål på 17 matcher i division I.

– Det hör inte till vanligheterna. Jag är ju en defensiv mittfältare men jag har fått mycket förtroende och en roll i laget och förutom att ta jobbet hemåt så vågade jag även följa med uppåt förra året.

Parallellt med spelarkarriären så är Jennifer även en av Sveriges mest lovande domare. Hon fick i fjol debutera i såväl Damallsvenskan som internationellt, i ett U17-landslagskval. När hon nu bestämt sig för spel i Elitettan pausar hon satsningen på att döma i Damallsvenskan (hon kommer givetvis heller inte att döma i Elitettan…) men ska döma i herrarnas division III och II i mån av tid.

– Det har varit mycket att fundera på men jag har ändå landat i att jag vill satsa på spelarkarriären och se hur långt jag kan nå. Som spelare på elitnivå krävs mer tid, energi och fysik och jag vill verkligen ha fullt fokus mentalt på att spela. Jag har haft en dialog med mina coacher på domarsidan och jag stänger ju inte dörren helt utan tar upp satsningen senare. Jag tror också bara det gynnar mig att döma herrar om jag i framtiden ska döma högre upp på damsidan, säger Jennifer som dömt i Elitettan i två säsonger och på så sätt har bra erfarenhet av serien.

– Det blir spännande att se om motståndarna känner igen mig! Jag har nog dömt alla lag i serien och har ju sett mycket Elitettanfotboll, så jag vet ungefär vad vi kan förvänta oss och hur tempot är.

Hur kommer Team TG att stå sig i Elitettan?
– Det är en ny nivå. Det är Sveriges näst högsta serie, det är elit och något helt annat än division I. Men jag tror ändå vi är ganska förberedda och det känns bättre och bättre på träningarna. Vi har ett bra lag och med tanke på hur Elitettan ser ut i år så känns det inte omöjligt. Vi har inte pratat så mycket om målsättning men jag tycker inte bara vi ska ha som mål att hålla oss kvar utan vi ska tro på oss själva.

Team TG:s tränare Jonas Wikström är nöjd över kontraktsförlängningen från Jennifer Björnler.
– Jennifer är en av våra ledande mittfältsmotorer som styr spelet. Hon är en tvåvägsmittfältare som har en väldigt stark defensiv och vinner mycket dueller. Hon har ett moget spel med bollen där hon kan variera både det korta och långa spelet, säger han.