En viktig pusselbit är klar för Team TG FF i satsningen mot nästa division I-säsong. Joakim Sandström fortsätter som materialförvaltare.

Ersmarksgrabben Joakim Sandström spelade i Ersmarks IK under hela sin aktiva karriär. Han la skorna på hyllan efter en knäskada men lockades in i materialförvaltarrollen i Ersmark av dåvarande tränaren Daniel Bäckström, nu tränare i Örebro SK. Efter ett par säsonger i moderklubben kom han till Team TG FF, första året var han i andralaget men han plockades sedan upp till A-laget.

När han nu bestämt sig för att fortsätta ytterligare en säsong så blir det hans fjärde i A-laget.

– Det känns jättebra. Vi hade en lite sisådär säsong men vi kan bara göra det bättre och jag vill vara med på den vägen upp, säger Sandström som är materialansvarig för division I-laget och som tillsammans med Mark McNeil – som också kör vidare ett år till – bildar ett viktigt kitt på ledarsidan och fixar allt det där viktiga runtomkring laget med allt från bollar till tröjor till kaffekokning.

– Vi kompletterar varandra riktigt bra. Vi kommer oftast en timme före och åker en timme efter träningen. Vi är oftast båda två på träningarna och vi hjälper varandra och styr upp det, säger Joakim Sandström som trivs otroligt bra med sin roll och är något av en ”materialnörd”.

– Det är alltid roligt att gå igenom Adidas nya kataloger och kolla vad man kan ta in för nya grejer och utrustning till laget. Det brann jag redan för i Ersmark då jag och Markus Wikström satt och gjorde våra egna tröjor till Ersmark i division IV. Här är man lite mer bunden till materialet men det är alltid kul att kolla igenom och se vad man kan utveckla och göra det bästa för grabbarna, säger Team TG FF-herrarnas materialansvarige Joakim Sandström – som nu blir laget trogen även över 2019.