FOTO: Mickes Sportfoto

Lagom till slutspurten förstärker Team ThorenGruppen sin ledarstab med tidigare nyckelspelaren Johan Alm.
– Det är en perfekt kille att få in i laget i nuvarande läge, säger sportchefen Janne Lundquist.

Johan Alm har ett gediget förflutet som spelare i både IBK Dalen och Team ThorenGruppen. Efter att ha varit med och spelat upp TTG i SSL valde han dock att lägga klubban på hyllan. Nu är han tillbaka i föreningen igen – men i en ny roll som tränare och komplement till Peter Sjöström.

– Johan Alm är en människa som lyfter alla sammanhang han är med i. Han känner många av killarna i laget väl och vet vad det handlar om att prestera på den här nivån. Det som är återkommande när man pratar om Johan Alm är att han är en glädjespridare och en energigivare och det passar oss perfekt i nuvarande situation, säger sportchefen Janne Lundquist.

Alm kliver in i båset med omedelbar verkan och finns med redan i morgondagens match mot AIK.

– Han är med och kör för fullt säsongen ut, säger Lundquist.

Huvudpersonen själv säger så här om att kliva på detta uppdrag.

– Jag tänkte lite fram och tillbaka men efter att jag tackade ja fick jag en bra känsla. Det känns jättekul, och det är skönt att jag inte ska spela för jag är inte i fysisk form alls, skrattar han och fortsätter:

– Jag ska bara försöka vara mig och själv och sen får vi se vad det blir av saken. Det jag vet är att jag vill bidra med energi till laget. Sedan är jag och Peter Sjöström rätt olika som personer, men jag tror att vi kommer komplettera varandra bra i coachningen, säger han.