Hon gjorde 24 matcher med Morön BK i Elitettan i fjol. Nu är mittfältaren Johanna Wikström, 20, klar för Team TG FF.
– Det känns jättebra, både fotbollsmässigt och på ett personligt plan att få göra flytten med allt vad det innebär, säger Johanna.

Efter Agnes Brännström och Fanny Wiklund blir Johanna Wikström Team TG:s tredje nyförvärv från Morön BK, som efter en turbulent vinter drog sig ur Elitettan i februari. Johanna upplevde ovissheten som jobbig.
– Det var förfärligt, jättejättejobbigt. Tanken var att stanna i Skellefteå och spela med Morön och jag hade ju boende, jobb och allt där. Visst var det jobbigt med fotbollen men det här påverkade ju hela mitt liv utanför också, säger hon.
– Men det känns väldigt bra att det löste sig med Team TG. Jag har båda mina syskon här i Umeå och har fått jobb här också. Sedan har jag fått ett väldigt varmt välkomnande i laget. Vi har väldigt kul både på och utanför träningarna.

Johanna slog sina första bredsidor i Bergsbyns SK men har tillhört Morön BK de senaste tio åren. Hon har gjort fyra säsonger med A-laget där det stora genombrottet kom i fjol då hon gjorde 24 matcher i Elitettan med de grönvita.
– Jag fick förtroendet och fick spela och det bidrog till att jag utvecklades. Ska du utvecklas behöver du speltid och jag fick det mot bra lag och med bra spelare, säger mittfältaren Johanna som säger att hennes styrkor som spelare är spelsinnet och defensiven.
Nu ser hon fram emot att dra i gång säsongen där Team TG som bekant är nya på den här nivån.
– Det är lite svårt att veta vad som väntar när det är så många nya lag i serien men jag tycker inte vi har något att oroa oss för. Vi har en del rutin i laget och alla har ett så härligt driv och det tror jag kan ta oss oerhört långt.

Tränaren Jonas Wikström beskriver nyförvärvet från Morön så här:
– Johanna är ett spännande nyförvärv från Morön. Hon är en speltekniskt duktig mittfältare som vill ha mycket boll och som gillar att vara ett nav i uppspelsfasen.