För andra helgen i rad hade TTG ett dubbelmöte mot Stockholmslag. Den här gången fick TTG nöja sig med en förlust och en vinst. – Vi kan bygga vidare på många bra saker från den här helgen, säger Helena Johansson. 

Under lördagens match mot Telge startade Team ThorenGruppen SK på ett väldigt bra sätt. Men gästerna kom ikapp i slutet och vann knappt med 6-5.

– Vi hade kontroll över matchen i två perioder, men blev lite för passiva i tredje och slutar spela spelet som vi är bra på. Vi släppte in några för lätta mål men sett över hela matchen är vi ändå bra. Dessutom har vi lägen i slutet som vi måste sätta dit i så här jämna matcher, säger Helena Johansson.

Det fanns ingen tid att vara bitter på i alla fall. Mindre än 24 timmar efter slutsignalen väntade nästa match mot Hammarby IF IBS.

– Vi fick matchen dit vi ville och har den i våra egna händer hela tiden. Vi var lite mer trygga, noggranna och säkra i vårt spel men släppte fortfarande in lite för lätta mål. Men vi tar tillvara på deras misstag och kontrar bra, dessutom har vi roligt hela matchen och får mycket positiv energi av det, säger hon.

Lärdomen från helgen är annars tydlig, enligt henne själv.

– En match pågår i 60 minuter och vi kan inte slappna av när vi har en ledning. Under början av säsongen har vi haft svaga tredje perioder och det måste vi bli bättre på. Vi måste också bli bättre framför kassen där vi är för snälla. Men överlag ändå två bra matcher som vi ska bygga vidare på i veckan, säger hon.

Och på ett personligt plan fick Helena Johansson verkligen islossning under helgen. Efter tre poänglösa matcher blev det två mål mot Telge och fyra i segermatchen mot Hammarby.

– Det klickade bra med femman jag spelade med och det kändes bra båda matcherna. Skönt att få utdelning med lite poäng också efter tre matcher utan, konstaterar hon.

 

MATCHFAKTA TELGE

MATCHFAKTA HAMMARBY