Helgens förlust mot Sandviken var den tredje raka. Men kaptenen Jonte Jonsson manar till att sitta lugnt i båten. – Vi har inte panik. Vi vet ju vad vi kan, säger han.  

Efter förluster mot Nyköping och Västerås fanns stora förhoppningar om poäng i matchen mot nykomlingen Sandviken. Men hemmalaget fick ett tidigt mål vilket ställde till det, och efter att TG bränt mängder av chanser var det istället Sandviken som till slut fick in 2-0 vilket också blev slutresultatet.

– Vi borde ha haft minst ett kryss kan jag tycka. De inleder lite hetare och vi slarvar lite grann vilket gör att de får komma på kontringar och där är de skickliga. De får 1-0 rätt tidigt som de sedan kan leva på. Men vi skapar direkt chanser och i andra halvlek har vi mängder att chanser som vi ska göra minst ett mål på, säger Jonsson, som trots tre raka förluster sitter lugnt i båten:

– Det är lätt att tro att det ska spridas någon panik eller desperation i laget – men så är det inte. Truppen är fortfarande väldigt samlade, vi vet vad vi kan och vi vi känner att det är vi som har styrt matcherna. Det hade varit en helt annan sak att förlora efter att bara ha slagit ifrån oss bollen, säger han.

Nu i helgen väntar hemmamatch mot Enskede. Närmare bestämt på söndag klockan 15.00.

– Vi jobbar mycket med anfallsspelet nu i veckan och försöker hitta lite nycklar som kan luckra upp det spelet. Vi har ju många bra och väldigt skickliga offensiva killar, så jag är inte orolig. När vi väl har satt första målet och kommit över den lilla barriären så kommer det att flyta på, säger han.

Positivt inför helgens match är också att nyckelspelaren Patrik Broman närmar sig 100 % och att stjärnförvärvet Adam Chennoufi kommer allt närmre 90 minuters-status.

Varmt välkomna till Umeå Energi Arena på söndag 15.00!