Team TG FF förstärker sin trupp med unga talangen Julia Hellström som närmast kommer från Umeå IK.
– Det känns väldigt bra och jag har verkligen blivit varmt välkomnad, säger hon.

 Julia Hellström började sin fotbollskarriär i Mariehems SK men har sedan 2012 tillhört Umeå IK där hon mestadels spelat i ungdomslagen. Vårsäsongen 2016 fick hon dock chansen i A-laget och har därför spel i Damallsvenskan på meritlistan. Hösten 2016 flyttade hon till USA för att spela på College-nivå men en olyckligt knäskada redan i första matchen satte grus för de planerna.

– Senaste året har mest bestått av rehab så därför känns det jättekul att nu få chansen i TG. Det är ett lag med höga mål och hög standard. Jag har verkligen fått ett varmt välkomnande, säger hon.

Hellström spelar back och kommer med sin fina vänsterfot bli en tillgång på många sätt.

– Jag är en kämpe som sätter laget framför jaget. Jag har även ett bra öga för spelet och gillar att vara med och starta anfallen från min backposition, säger hon.

Laget åkte på en bitter torsk senast mot Alvik men det är ändå serieseger som Hellström & Co fortsatt jagar.

– Jag hoppas kunna tillföra mycket kämparglöd och energi för att nå det mål vi satt upp. Laget har bra sammanhållning och alla har samma mål med säsongen, men det gäller att fokusera på en match i taget och ge allt i alla lägen. Sedan får vi se hur långt det räcker i slutändan, säger hon.

Sportchef/tränare Therese Kapstad är belåten över denna signering.

– Känns jättebra att få in Julia i det här läget vi befinner oss i. Hon är en duktig och lovande back med bra passningsfot, säger hon.