Nyförvärvet Karl Henriksson – från just Linköping – fick kröna sin TTG-debut med tre fina poäng i söndagens match.
– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match, säger han. 

Karl Henriksson har haft lite skadebekymmer med en fot under inledningen av säsongen och har inlett säsongen med att spela ett par matcher i Umeå City.
Men i söndags var det dags för debut och som av en händelse var det hans moderklubb Linköping som stod på andra sidan.

– Det var tight och en rolig match att spela. Vi stod upp bra i det fysiska spelet. Linköping hade mycket boll men vi hade ett tight försvar och vassa spelvändningar. Vi utnyttjade våra chanser och hade en bra effektivitet. Helt enkelt en bra match från vår sida, säger han.

Segern var naturligtvis viktig i och med det något prekära tabelläget inför matchen.

– Jätteviktiga poäng för oss. Inte bara för tabellen utan även självförtroendet. Vi känns starka hemma och har tagit två matcher här nu. Viktigt för framtiden att vi fick vinna, säger han.

 

Lite ändringar i defensiven visade sig vara lyckosamma och från läktarhåll såg det ut att vara det bästa försvarsspelet på hela säsongen.

– Vi måste bygga bakifrån och Ställ i kassen gör en kanonmatch. Samtidigt tycker jag vi hjälpte honom bra då skotten kom där vi vill att de ska skjuta. Samtidigt täckte vi ner mycket skott. Utan ett bra försvarsspel kommer vi inte vinna några matcher, konstaterar Henriksson.