Team TG FF har i veckan kommit igång med säsongen på allvar. Fystester har stått på schemat och tränaren Therese Kapstad är nöjd med signalerna hon fått. – Känslan i gruppen är verkligen väldigt bra just nu, säger hon.

Efter att ha fått finna sig som tvåa i fjolårets tabell har Team TG FF repat mod och kraftsamlat inför en ny satsning mot den åtråvärda förstaplatsen. En nyckel för att nå detta mål är den fysiska biten. Och nu har laget kommit igång på allvar med träningen inför säsongen 2017/18.

– Vi har haft en testvecka och testat styrka, spänst kondition och hela den biten. Känslan jag har är väldigt bra, och det händer saker som gör att spelarna tycker att det är roligt. Jag får signaler om att spelarna uppskattar att vi blir mer professionella i vårt tänk och det inspirerar oss alla såklart, säger Therese Kapstad.

En annan nyckel är såklart truppbygget. Team TG har fått finna sig i att Agnes Granberg, Wilma Öhman och systrarna Kullberg lämnat skutan för Umeå IK – men det är å andra sidan några riktigt intressanta namn på gång in också.

– Vi måste bli fler spelare än ifjol och vi är inte riktigt där än, men vi har klart med några intressanta nyförvärv som vi kommer presentera inom kort. Målet är att som minst vara 18 utespelare och två målvakter, fastslår Kapstad.

Klart är också att Stephan Kullberg lämnat sin post som assisterande tränare.

– Vi har några krokar ute där och hoppas få napp på en ersättare till honom så fort som möjligt, säger Kapstad.

När det gäller försäsongsmatcher hoppas vi på att första matchen kommer spelas vecka 10, det är dock lite oklart än pga yttre omständigheter. Helt klart är dock att laget åker till Luleå och Arcushallen i slutet på februari för att spela försäsongscup mot ett flertal likvärdiga motstånd.

– Det blir såklart superbra med lite matcher på storplan och få känna på det, samt att få ett avbrott i den fysiska träningen. Vi ser redan fram emot att åka upp dit och spela, säger hon.

Häng med till veckan då vi börjar presentera de nya spelarna!